Lotus nu este îngrijorată de accidentul lui Grosjean

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus continuă să îl sprijine pe Romain Grosjean în ciuda penalizării suferite de acesta pentru cursa de la Montreal şi a negat posibilitatea de a-l înlocui cu pilotul de teste Davide Valsecchi.

Esential 10 pozitii va fi eliminat Romain Grosjean pe grila de start de la Montreal
Romain Grosjean a primit o penalizare de 10 poziţii pe grila de start pentru Marele Premiu al Canadei după ce a fost considerat vinovat de producerea unui accident la Monaco în care a fost implicat şi Daniel Ricciardo.

Presa internaţională a speculat că penalizarea ar putea determina Lotus să-şi reconsidere poziţia faţă de francez după numeroasele incidente similare de anul trecut, însă şeful Eric Boullier susţine că îl sprijină în continuare pe Grosjean.

"Putem vedea că a fost în formă şi din acest motiv este şi mai frustrant. Trebuie doar să-l calmăm şi să avem o discuţie corespunzătoare la fabrică. A făcut o treabă bună pe parcursul iernii şi a rezolvat toate problemele pe care le-a avut anul trecut. Dar există ceva frustrare atunci când ştie că poate fi rapid. Trebuie să poată spună că este rapid şi că poate obţine rezultate majore", a declarat francenzul pentru agenţia de presă Reuters.

După cursa de la Monaco au apărut imediat speculaţii că Lotus l-ar putea înlocui pe Grosjean cu Davide Valsecchi, pilotul de rezervă care i-a luat locul în cockpit şi când a fost suspendat la Monza în sezonul trecut.

Boullier a negat această posibilitate, însă nu a exclus-o în totalitate. "Nu încă", a precizat el când a fost întrebat dacă echipa ia în considerare o astfel de soluţie.

Via Reuters

Comentarii (8)

  • iceman
    la Monza l-a înlocuit Jerome D'Ambrosio
    9 0
  • JugaruGabi
    "Davide Valsecchi, pilotul de rezervă care i-a luat locul în cockpit şi când a fost suspendat la Monza în sezonul trecut"

    Valsecchi nu a fost in monopost in cursa de la Monza si D'Ambrosio.
    Get your facts straight!
    2 0
  • tipul e belea pt Lotus....distruge tot! Curse,masini,sanse in clasamentul constructorilor....
    5 2
  • calin.daniel
    E logic ca Boullier sa spuna ca Grosjean este sustinut de echipa, altfel i se duce de tot starea psihica, si asa damage-uita dupa nenumaratele "faze" facute de Grosjean. Dar, eu prevad ca in curand, Grosjean va trece pe un plan secund pt. echipa, si probabil ca fi promovat pilotul de rezerva.
    2 4
  • `Lotus nu este îngrijorată de accidentul lui Grosjean`
    ar trebuii...
    8 2
  • pastrand proportiile il compar pe grosjean oarecum cu dani pedrosa din moto gp! ar fi o greseala sa se renunte la un pilot rapid (iar grosjean este rapid) doar pt ca nu este constant si fiabil! pedrosa in fiecare an (cu exceptia anului trecut) abandona din pozitia de lider adesea, suferea fracturi, si isi anula sansa la titlu (anul trecut a facut ceva asemanator - fara a-si mai rupe oasele- in cursa decisiva pt titl din australia!)... totusi honda l-a pastrat si bine face! are o sansa buna anul acesta cand pare mult mai matur!
    la fel se va intampla si cu grosjean... se va maturiza si totul se va schimba. totusi mi-e teama putin din alt motiv... am obs ca francezul este foarte rapid doar cand este dezinhibat si piloteaza riscant si agresiv... iar accidentele provacate tin mai degraba de sansa sau nesansa... putea la fel de simplu sa scape nevatamat (el si altii) iar acum era alta mancare de peste! vb lui miki: daca iti iese esti erou iar daca nu esti un idiot!
    PS cam aceeasi parare despre perez... eram ferm convins ca va fi batut mar de button insa incepe sa imi placa... piloteaza spectaculos (chiar daca din pacate ruineaza cursele unor pretendenti la titlu)
    3 3
  • Pana la urma cate monoposturi a distrus la Monaco ? Eu stiu de 3. Nu sint sigur ca accidentul cu pilotul Toro Roso e doar din vina lui insa e cam mult sa distrugi doua monoposturi doar in 3 antrenamente.
    Nu contest ca ar fi un pilot bun spre foarte bun (in calificari la Monaco in Q3 a iesit de la boxe cu monopostul refacut si a obtinut in primul tur un fastest time ... pe un circuit ud nu e de ici colo). E bun dar trebuie sa mai lucreze foarte mult la pastrarea distantei de siguranta fata de cei aflati in fata lui ... daca tot nu-i poate depasi :)
    1 0
  • Daca mai pleaca si Kimi, Lotus e in aer.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru