Lotus: "Nu suntem afectaţi de interzicerea schimbării setărilor pentru motoare"

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus insistă că decizia FIA de a interzice constructorului Renault să modifice setările motorului nu va afecta performanţele echipei.

Renault a intenţionat să opereze câteva schimbări în setările de bază ale motorului pe care îl furnizează în Formula 1, însă forul mondial a refuzat acest lucru argumentând că decizia luată anul trecut care prevede interzicerea unor astfel de modificări va fi valabilă şi în sezonul 2013.

Aparent, decizia ar putea avea un efect negativ asupra performanţelor monoposturilor Red Bull şi Lotus, întrucât ambele echipe utilizează un sistem de evacuare gândit în jurul noilor setări propuse iniţial de Renault.

Cu toate acestea, James Allison, directorul tehnic al Lotus, susţine că britanicii nu sunt afectaţi în niciun fel de decizia forului mondial.

Urmareste Automarket
"Folosim aceleaşi setări pe care le-am utilizat de anul trecut din Coreea de Sud, când am introdus evacuarea Coandă.
Există un set de reguli, încerci să afli care sunt limitele acestor reguli şi faci asta întrebând. Aşa că am întrebat FIA ce putem face. Până când FIA ne-a spus 'nu' am aflat chiar noi că nu ne plac noile setări, aşa că nu este nimic grav"
, a declarat el.

Este pentru a doua oară când oficialii Lotus afirmă că decizia FIA nu are un impact asupra performanţelor monopostului, însă presa internaţională speculează că Red Bull ar putea fi afectată de această problemă. În acest fel ar putea fi explicate şi performanţele relativ modeste înregistrate de Red Bull în ultima sesiune de teste de la Barcelona, dar şi declaraţiile mai mult decât precaute ale campionului mondial Sebastian Vettel.

Via F1 Fanatic

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru