Lotus nu va concura cu KERS în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.05.2010
Lotus a anunţat că nu va utiliza sistemul KERS în sezonul 2011, întrucât nu are experienţă în gestionarea acestei tehnologii.

Echipele de Formula 1 se apropie cu paşi mari de reintroducerea sistemului KERS în sezonul viitor, această tehnologie fiind considerată vitală pentru viitorul ecologic al competiţiei.

Deşi echipele tradiţionale sunt în favoarea sistemului KERS, Lotus a confirmat deja că nu va apela la această tehnologie din motive ce ţin de continuarea dezvoltării actualului monopost.

"Nu vom folosi KERS anul viitor şi avem motive bune pentru această decizie. Anul acesta a trebuit să cumpărăm aproape toate părţile monopostului de la alţi furnizori, dar acum suntem în măsură să construim întreaga maşina la fabrica noastră. Aşa că încercam să beneficiem de avantajul experientei acumulate cu actualul monopost pentru a face proiectul mai eficient. Dacă am avea KERS, ar trebui să începem totul de la zero în ceea ce priveşte distribuţia greutăţilor", a declarat Tony Fernandes, şeful echipei Lotus, pentru publicaţia finlandeză Turun Sanomat.

Sistemul KERS a fost introdus în Formula 1 în 2009, însă a fost utilizat de numai patru echipe, iar rezultatele nu au fost cele scontate, sporul de 80 de cai putere pentru cel mult 7 secunde fiind insuficient.

Noua versiune ce va fi introdusă anul viitor va avea o putere mai mare, însă nu va fi obligatorie pentru toate echipele.

Via | GMM

Taguri: Fernandes, KERS, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru