Lotus, precaută în privinţa şanselor la titlu ale lui Raikkonen

de Daniel Popescu
Vineri, 03.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier evită să anticipeze dacă Kimi Raikkonen va lupta pentru titlul mondial în acest sezon, însă crede că acest lucru ar fi posibil dacă finlandez se clasează cu regularitate pe podium.

Esential 3 podiumuri a obtinut Raikkonen de la revenirea in Formula 1
La jumătatea sezonului competiţional, Kimi Raikkonen ocupă locul cinci în clasamentul general şi are de recuperat un singur punct în faţa lui Lewis Hamilton după ce a obţinut trei podiumuri în acest sezon.

Lotus deţine în prezent ceea ce este recunoscut inclusiv de rivali drept unul dintre cele mai rapide monoposturi, însă şeful Eric Boullier preferă să rămână precaut în privinţa şanselor la titlu. Francezul crede însă ca o clasare cu regularitate pe podium l-ar ajuta pe finlandez să obţină titlul mondial.

"Nu ştiu dacă putem lupta pentru titlu, poate doar dacă terminăm pe locurile doi şi trei în fiecare weekend. Dar nu vreau să avem mai multe ambiţii decât ar trebui. Suntem în cea mai bună situaţie, dar nu trebuie să ne culcăm pe lauri. Trebuie să continuăm să forţăm şi avem un program puternic de dezvoltare.

După această pauză, care evident va fi foarte liniştită, vom forţa şi vom avea câteva dezvoltări pentru a menţine strategia de a ne poziţiona bine în calificări şi de a ne pune în postura de a lupta pentru victorie", a declarat el.

În plus, Boullier afirmă că nu este surprins de performanţele obţinute de Raikkonen în acest an, chiar dacă finlandezul a lipsit din Formula 1 în ultimele două sezoane.

"Este surprinzător? Da şi nu. Întotdeauna ai un semn de întrebare când pilotul este plecat de doi ani şi îşi pierde antrenamentul şi perseverenţa de a fi aici  la fiecare două săptămâni. Dar a avut nevoie de foarte puţin timp şi cu siguranţă a revenit", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (2)

  • cineva
    He can do it !!!
    13 4
  • esential
    5 podiumuri a obtinut Raikkonen de la revenirea in Formula 1!
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru