Lotus protestează oficial împotriva sistemului F-duct utilizat de Mercedes

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.04.2012
Lotus a înaintat joi un protest oficial împotriva sistemului F-duct utilizat de Mercedes sub pretextul că acesta încalcă regulamentul tehnic.

Lotus F1 Team a decis joi să înainteze un protest oficial la FIA împotriva sistemului F-duct utilizat de Mercedes pentru aripa spate, cu numai o zi înainte de începerea Marelui Premiu al Chinei. Alături de Red Bull Racing, echipa britanică a fost una dintre cele mai aprige contestatare ale inovaţiei introduse de Mercedes în acest sezon.

Chiar dacă un astfel de protest era aşteptat de mai mult timp, acesta soseşte în contextul în care FIA a stabilit atât în Australia, cât şi în Malaysia, că sistemul F-duct al celor de la Mercedes respectă regulamentul tehnic în vigoare.

De altfel, decizia l-a luat prin surprindere pe Ross Brawn, şeful Mercedes, care nu înţelege motivele pentru care Lotus a decis să facă acum acest protest.

"Este dezamăgitor că după trei curse încă mai suntem în această situaţie. Sistemul nu s-a schimbat, iar poziţia FIA nu s-a schimbat. De ce nu au protestat în Australia? Nu există nimic nou", a declarat britanicul.

Sistemul F-duct introdus de Mercedes permite îmbunatăţirea vitezei pe liniile drepte în momentul activării sistemului DRS, însă Lotus şi Red Bull consideră că tehnologia încalcă regulamentul tehnic pentru că este activată indirect de pilot în momentul în care acesta apăsă butonul DRS de pe volan.

FIA consideră însă că sistemul este legal, întrucât nu este activat prin actiuinea directă a pilotului.

Via | SkySports | SkySports

Comentarii (2)

  • @Lotus
    Nu puteti pur si simplu sa concurati? Barfitori de cartier... se vede clasa celor care comenteaza.
    12 2
  • Lotus
    Cand la struguri nu ajungi ......spui ca sunt acrii. Sa ii bata Mercedes AMG indiferent ca e MSC sau ROSBERG sau poate amandoi sa le sune apa in cap . Francezii tot francezi raman.
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru