Lotus: "Raikkonen beneficiază de tratament preferenţial"

de Daniel Popescu
Sambata, 23.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a dezvăluit că îi oferă lui Kimi Raikkonen tratament preferinţial din cauza faptului că regulamentul împiedică echipa să îi oferă acelaşi pachet lui Romain Grosjean.

Kimi Raikkonen a câştigat cursa de debut a sezonului din Australia datorită unei strategii cu numai două opriri la boxe, însă coechipierul său Romain Grosjean a obţinut un singur punct după ce a avut probleme cu stabilitatea monopostului.

Situaţia se repetă şi în Malaysia, acolo unde Grosjean a acuzat un comportament subvirator şi supravirator al monopostului, în timp ce Raikkonen este lipsit de astfel de probleme.

Directorul tehnic James Allison a exlicat situaţia prin faptul că Grosjean nu are acelaşi pachet aerodinamic ca şi coechipierul său.

"Grosjean nu a avut un weekend uşor nici aici, nici la Melbourne, pentru că nu am fost capabili să oferim două monoposturi cu exact aceeaşi configuraţie. Vineri, la Melbourne, Grosjean a concurat cu un pas în spatele lui Raikkonen în privinţa pachetului aerodinamic. A avut upgrade-ul sâmbătă, dar ziua a fost perturbată de ploaie. Aici avem din nou un singur kit de upgrade şi am ales să-l punem pe monopostul lui Raikkonen, astfel că Grosjean este dezavantajat", a declarat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

Urmareste Automarket
Allison susţine că problema este cauzată de interzicerea testelor în timpul sezonului, întrucât toate update-urile trebuie evaluate în antrenamentele de vineri.

"Încerci să faci upgrade cât mai repede posibil, iar asta înseamnă să ai un kit înaintea celui de-al doilea kit.

Inevitabil, un pilot îl testează înainte ca al doilea kit să fie disponibil. Încercăm să avem două kit-uri disponibile, dar nu este posibil întotdeauna. Aşa că Grosjean a avut circumstanţe atenuante şi, în plus, luptă împotriva unui coechipier care îşi aprinde toate motoarele, aşa că există două motive (n.r - pentru probleme sale)", a adăugat el.

Via Reuters

Comentarii (13)

  • Si cand toti se bat cu pumnii in piept ca exista egalitate..doar Ferrari trateaza preferential pilotii dupa cum sustin unii. Ei bine la toate echipe e la fel. McLaren, MGP, RBR, Lotus etc.
    18 6
  • Asa o fi la toate echipele dar nu mizeriile de la calutul cocosat isi saboteaza intentionat pilotul nr. 2 din diverse motive penibile.
    19 17
  • sarac cu duhul
    "luptă împotriva unui coechipier care îşi aprinde toate motoarele, aşa că există două motive"

    Bei, sa imi explice si mie cineva asta de mai sus |^|

    Probabil de asta a ramas Grosjean la Lotus. Ca a acceptat ca in caz ca nu sunt doua kituri disponibile el sa zica pass...

    Deocamdata doar la Ferrari, Lotus si RBR avem d'astea. Totusi Ferrari au un pas in fata pentru ca doar la ei se aude '... faster than you". Ceilalti raman la aripi si kituri. Deocamdata.
    6 3
  • E o mare diferenta. Groslean nu e sabotat. I se spune clar ca nu sunt doua kituri si ca el nu va avea. La Ferrari Massa este sabotat. Chiar daca au pachet, nu i se da, ca nu cumva sa strice imaginea lui Alonso, indiferent ca e vb de titlu sau nu. Pentru ca asa s-au inteles cu Santander.
    15 6
  • mişlau
    Aşa să fie la toate echipele. De ce sa aibe Alonso avantaj în acest sens? Ori toţi, ori niciunul.
    2 4
  • @Alex: Cei de la Lotus isi saboteaza intentionat pilotul nr. 2 din diverse motive foarte penibile, gen: regulamentul looooooooooool.
    9 14
  • spre deosebire de altii care se dau fete mari, astia macar recunosc! Mare lucru!
    14 3
  • OMG ce inteligent esti, altii care se dau fete mari? OMG esti prea tare frate. Nu stiam ca te dai fata mare lol, si cei de la Lotus nu recunosc nimic. S-a plans Grosjean, dupa care cei de la Lotus dau vine pe regulament, care n-are nici o vina aici. Daca aveau curaj macar spuneau de la inceput, dar dupa ce un pilot se plange... este mai greu de ascuns. Te-ai uitat la calificari?
    2 6
  • mirel_f1
    Toate echipele din f1 procedeaza la fel toate upgradeu-rile sunt puse pe masina pilotului prim,este o strategie destul de nedreapta ......
    5 1
  • Cei care au copii stiu ca nu-i usor sa-i tratezi la fel. Acest "tratament" costa, iar Grosjean a fost "copilul rau".
    3 3
  • Grosjean mai intai sa invete sa termine in mod constant GP-uri fara sa cauzeze coliziuni si dupa aceea sa emita pretentii.Lotus nu are banii echipelor de top,motiv pentru care cred afirmatiile legate de kit-urile de upgrade ale lui Allison.Orice echipa cu oameni normali la cap ar testa kit-urile pe un pilot experimentat care are in palmares un titlu de campion mondial in loc sa le lase pe mana unui incepator.Cel mai important e ca fac asta pentru ca nu au de ales,asa ca nu mi se pare deloc nedrept fata de Grosjean ceea ce se intampla in momentul de fata.El sa fie multumit ca inca mai piloteaza in F1 la cate gafe a facut anul trecut.e talentat dar e prea impulsiv;sa rezolve problema asta si dupa aceea sa faca scandal(daca are motive).
    9 0
  • Anul trecut toti comentau ca grojean ar trebui dat afara din f1. Acum toata lumea comenteaza ca el nu beneficiaza de setarile lui Kimi!!!
    9 0
  • am auzit cum echipa i-a ordonat lui Grojean "multi 78" dar nu a reactionat!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru