Lotus: "Raikkonen este liderul de care aveam nevoie"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.02.2012
Kimi Raikkonen este liderul de care avea nevoie Lotus pentru a lupta pentru poziţiile de top în Formula 1, potrivit declaraţiilor directorului de operaţiuni Alan Permane.

După prima sesiune de teste din această iarnă, care a avut loc săptămâna trecută pe circuitul de la Jerez, Lotus este impresionată de modul în care decurge colaborarea cu Kimi Raikkonen.

Alan Permane, directorul de operaţiuni al britanicilor, nu are nimic să-i reproşeze finlandezului şi susţine că feedback-ul primit din partea acestuia este foarte bun.

"Este foarte uşor să lucrezi cu el, iar feedback este excelent, petrece foarte mult timp cu inginerii, parcurge datele şi ne spune ce vrea. Din ce pot să înţeleg, este mulţumit de maşina pe care i-am oferit-o, dar şi de alte lucruri. I-am oferit lucrurile pe care i le-am cerut, tipul de volan pe care l-a vrut, poziţia pe scaun, centurile de siguranţă, astfel de lucruri. I-am oferit şi sistemul de frâne pe care l-a vrut. Cred că este un tip destul de mulţumit", a declarat el.

În acest context, Permane consideră că Raikkonen este liderul de care Lotus avea nevoie după accidentarea lui Robert Kubica şi după un sezon 2011 în care a Vitaly Petrov, Nick Heidfeld şi, ulterior, Bruno Senna nu s-au ridicat la astfel de pretenţii.

"Este campion mondial şi nu putem avea ceva cu mult mai bun de atât.

Întrebarea despre lider şi despre nevoia de lider este dificilă. Cred că un pilot va deveni lider dacă oferă rezultate şi noi îi oferim rezultate. Atunci ne poate spune ce doreşte, îi oferim asta şi apoi oferă din nou rezultate, pentru a putea creşte încrederea reciprocă. Cred că în acest fel un pilot devine lider", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Taguri: Lotus, Raikkonen

Comentarii (10)

  • Intoarcerea fiului risipitor.
    20 2
  • calubalan
    Ce a risipit? A plecat ca nu a avut incotro de la Ferrari. Si ... inca nu a confirmat nimic.
    7 12
  • calulcarbune
    Legenda
    Imi doresc ca monoposturile Lotus sa fie ce au fost si unul sa fie pilotat de Kimi spre titlu
    13 3
  • calubalan
    De la Ferrari a plecat din cauza mânăriilor făcute de tractoristul de Alonso si de tacsu` Briatore. A pilotat si a adus singurul titlu pentru Ferrari de dupa era Schumy.
    In speranta tractoristului parerea mea este ca Ferrari se va bate cu.......Caterham :)))))))

    Si indiferent cat de rosu esti ca fan trebuie sa recunosti ca am dreptate! Stiu, doare.......................
    8 2
  • calubalan
    @Kf1
    nu sunt fan rosu. Si da, ai dreptate. Nu e nicio contradictie intre ce am spus eu si ce ai spus tu - NU a plecat de bunavoie de la Ferrari. Ca au fost implicati si cum Alonso, Santander si cine o mai fi fost ... nu am intrat in detalii.
    Repet, nu a risipit nimic. Si inca NU stim unde se situeaza macar in cadrul echipei, inainte sau dupa Grosjean. Sunt fan Kimi, vreau sa-l vad castigand DAR nu ma pot pronunta inca daca o va face. Deci, ramane sa confirme. NU a confirmat inca. ARE potentialul sa o faca.
    6 0
  • calubalan
    in privinta manariilor ... Alonso s-a fript cu ciorba la McLaren cand l-a batut Hamilton in postura de debutant. A dovedit acolo ca nu accepta o competitie fair in cadrul echipei, ca el vrea sa fie pilotul nr. 1 indiferent de rezultate. Si Kimi NU ar fi acceptat asta. Ferrari o stiau .... accidentatul Massa a fost exact ce-i trebuia lui Alonso in calitate de coechipier. Iar rezultatele acestui mod de a aborda un campionat s-a vazut in ultimii doi ani la Ferrari .... (Senna si Prost se impulsionau unul pe celalalt sa fie mai buni)
    5 0
  • calubalan
    Perfect! Ne-am împăcat :)))))
    Mie personal, ce mi-a placut intotdeauna la Kimi a fost talentul pur si dorinta de a pilota. Atat! fara smecherii, fara aranjamente, fara manariile financiare din F1 si ale bunicului Bernie.
    Cat despre confirmarea la Lotus, ce sa zic........... In teste (ca timp!) masina arata bine......dar..........
    Personal il vad luptand pentru puncte! Atat! Dar este capabil de surprize mari!
    8 0
  • bobyneamu
    Venirea lui Alonso inainte de a se epuizat durata contractului lui Kimi cu Ferrari a fost determinata chiar de accidentul lui Massa. Aveau nevoie de un pilot IN LOCUL LUI MASSA. De ce a plecat Kimi in locul lui Massa .... Alonso stie cel mai bine ....
    e "tare" rau Alonso asta, dar nu vrea sa se ia la intrecere cu piloti (mai) buni ...
    9 1
  • andrei
    kimi
    daca lupta pt locurile 5-6, clar castiga la spa :))
    7 0
  • The King of Spa - Kimi Räikkönen
    Corect!
    http://www.youtube.com/watch?v=k40H0ntFnxo&feature=related
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru