Lotus: "Raikkonen poate câştiga titlul mondial"

de Daniel Popescu
Joi, 23.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus consideră că finlnadezul Kimi Raikkonen poate cuceri titlul dacă va avea rezultate consistente, iar echipa îşi propune să-şi îmbunătăţească locul patru din clasamentul constructorilor.

Esential 48 de puncte trebuie sa recupereze Raikkonen pentru a-l ajunge pe Alonso
4 este pozitia pe care o ocupa Lotus in clasamentul constructorilor
Kimi Raikkonen ocupă locul cinci în clasamentul general şi are de recuperat 48 de puncte pentru a-l ajunge pe liderul Fernando Alonso, însă James Allison, directorul tehnic al echipei Lotus, este convins că finlandezul poate lupta cu şanse reale la titlul mondial.

Oficialul echipei britanice îşi justifica afirmaţia prin faptul că în cele nouă curse rămase până la finalul sezonului vor fi puse în joc 225 de puncte, suficient de multe pentru un pilot capabil să termine cu regularitate pe podiumul de premiere.

"De ce (să nu poată câştiga titlul)? În primul rând, mai sunt multe puncte în joc şi multe curse până la final. Avansul (lui Alonso) este minuscul comparativ cu punctele disponibile. Iar în al doilea rând, oricine cu o serie de curse competitive, fără greşeli, poate prospera, aşa că diferenţele pe care le avem acum în campionat în acest moment sunt recuperabile pentru o echipă capabilă de astfel de performanţe.

Asta intenţionam să facem, asta intenţionează şi Raikkonen şi cred că va fi fascinant să vedem luptele care se vor da în a doua jumătate a sezonului", a declarat britanicul.

Va fi fascinant să vedem luptele care se vor da în a doua jumătate a sezonului

James Allison
director tehnic Lotus
Pe de altă parte, Allison este încrezător că Lotus va putea de asemenea să-şi îmbunătăţească poziţia în clasamentul constructorilor. Echipa ocupă în prezent locul patru şi, pentru a progresa, va trebui să surclaseze una dintre marile echipe ale Formulei 1: Red Bull, McLaren sau Ferrari.

"Obiectivul nostru oficial a fost locul patru. Asta am stabilit la începutul anului. A fost dificil să cerem asta echipei, pentru că este un sport în care este dificil să progresezi. Cred că ne putem descurca mai bine de atât, cred că va fi o luptă echilibrată până la finalul anului şi cred că avem monopostul şi piloţii necesari pentru a ne descurca mai bine de atât", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (8)

  • whatever
    Go Kimi!!!
    17 3
  • kimi campion 2012!!!!!!!!!!
    19 2
  • Declaratiile membrilor echipei Lotus vin spre a pune si mai mult in umbra zvonurile cu privire la o potentiala intoarcere a lui Kimi la Ferrari,intoarcere practic imposibila din multe puncte de vedere.Personal,nu pot sa nu ma intreb cum ar putea cineva sa creada ca Raikkonen ar pleca la echipa care l-a dat afara preferand banii adusi de cuplul Alonso-Santander,lasand in urma o echipa cu potential,in care este respectat si mai mult decat atat,de ce sa nu recunoastem,i-ar oferi oricand statutul de pilot principal si implicit toata sustinerea in vederea obtinerii unui nou titlul de campion mondial ! Ce ar fi mai frumos decat un titlu mondial obtinut in primul an de la revenire? Desigur,deocamdata totul e doar un vis frumos,dar ar fi o lovitura sub centura pentru multi ! Go Kimi !
    19 5
  • Sa stiti inteligentilor ca lotus e pe locul 3 in clasamentul constructorilor si nu pe 4.
    13 1
  • AndreiF1
    Sunt multi piloti care au sanse la titlul din acest an, dar nici unul nu pare inca favorit plus nu stim inca ce echipa a facut un salt in dezvoltare in urma acestei pauze. Sa vedem la Spa cum sta treaba. Speram ca Raikkonen sa nu revina la Ferrari, pentru ca nu-l vad concentrat pe mai mult de un sezon, plus nici macar sezonul acesta nu s-a terminat. Lasand la o parte frustrarile unor persoane, care se dau mari fani dar nu stiu decat sa jigneasca fanii altor echipe, si nu stiu sa aprecieze alte echipe, eu sper totusi ca se vor maturiza candva. Cred ca Lotus se vor bate cu Red Bull pentru titlul la constructori, deoarece ambele echipe au piloti care intra regulat in puncte, ceea ce la Ferrari si McLaren nu se intampla. De fapt doar Lotus si Red Bull au piloti capabili de a intra in puncte constant, Ferrari, McLaren si Mercedes au probleme majore la acest capitol, Massa, Button si Schumacher... nu reusesc sa castiga puncte constant...
    7 6
  • seby9626
    Lotus nu este o echipa constanta Andrei si aici ma refer la Romain Grosjean care a intrat doar in 6 curse din primele 11 ale sezonului.Cat despre cei de la red bull ai perfecta dreptate.
    4 0
  • Kimi campion... si Alonso invelea ciocolata.
    3 15
  • in sfirsit si au dat seama cine e cel mai bun in 2012 - luin in calcul masina pilot etc !! anul 2012 este al omului cu ochii de gheata !!! ii doresc multa bafta !!! restul le are pe toate .
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru