Lotus: "Raikkonen poate lupta pentru titlu, iar echipa are ca obiectiv locul doi"

de Daniel Popescu
Vineri, 02.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus anunţă o serie de update-uri pentru monopost prin care îşi propune să-l readucă pe Kimi Raikkonen în lupta pentru titlul mondial şi să obţină locul doi în clasamentul constructorilor.

Esential 36 de puncte a castigat Raikkonen in ultimele doua curse
40 de puncte a obtinut Vettel in aceeasi perioada
Cele două podiumuri consecutive obţinute la Nurburgring şi Hungaroring l-au propulsat pe Kimi Raikkonen pe locul doi în clasamentul general la 38 de puncte în spatele liderului Sebastian Vettel.

Aceste performanţe îl determină pe Eric Boullier, şeful Lotus, să anticipeze că finlandezul va fi capabil să lupte pentru titlul mondial cu Vettel până la finalul sezonului.

"Este posibil. Raikkonen trebuie să-şi creeze propria şansă pe merit, iar în Ungaria am bătut pe merit Red Bull, aşa că va fi o luptă bună", a declarat francezul pentru publicaţia Autosport.

Optimismul lui Boullier vine în ciuda unei serii de trei curse modeste de la Monaco la Silverstone în care Raikkonen a câştigat doar 13 puncte.

Pregătim câteva update-uri bune şi vom lupta pentru a obţine înapoi locul doi în campionat.

Eric Boullier
Sef Lotus
În plus, Boullier consideră că Lotus are capacitatea de a termina sezonul pe locul doi în clasamentul constructorilor, chiar dacă poziţia este ocupată în prezent de Mercedes, care a înregistrat progrese semnificative în ultima perioadă.

"Pregătim câteva update-uri bune şi sunt mulţumit de ceea ce putem furniza.

La fabrică se lucrează din greu. Dacă analizăm un pic situaţia, am avut trei curse slabe, dar am revenit pe aceeaşi panta ca şi Red Bull. Aşa că vom lupta pentru a obţine înapoi locul doi în campionat. Trebuie doar să fim consecvenţi şi să câştigăm cât mai multe puncte posibil cu ambele monoposturi", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru