Lotus rateaza primele doua sesiuni de teste

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.01.2010
Lotus a confirmat ca nu va participa la primele doua sesiuni de teste din aceasta iarna, debutul monopostului fiind programat pentru 17 februarie la Jerez.

Prima sesiune de teste din aceasta iarna va avea loc in perioada 1-3 februarie pe circuitul de la Valencia, urmata de sesiunea de la Jerez din 10-13 februarie.

Cu toate acestea, se anticipeaza ca noile echipe vor avea dificultati in a pregati monoposturile pentru debut, iar Lotus este prima dintre acestea care confirma ca nu va participa la primele doua sesiuni. In schimb, monopostul Lotus se va alatura celorlalte echipe pe 17 februarie la Jerez.

"Vom fi la a doua sesiune de teste de la Jerez si apoi la cea finala de la Barcelona. Atunci este momentul in care lumea va vedea pentru prima oara masina in actiune si speram ca al doilea sasiu sa ruleze in ultimele doua zile ale sesiunii de la Barcelona", a declarat Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei Lotus, pentru publicatia Autosport.

Oficialul echipei malaeziene a dat asigurari ca dezvoltarea monopostului este in grafic, intarzierea lansarii fiind cauzata de faptul ca Lotus a primit un loc pe grila de start a Formulei 1 abia pe 12 septembrie.

De asemenea, Lotus intentioneaza sa introduca un update major pentru monopost la Marele Premiu al Spania, asa cum vor proceda cel mai probabil toate echipele de pe grila de start.

"In momentul in care vom ajunge la prima cursa vom avea deja 5-6 luni de teste in tunelul de vant, asa ca specificatiile pe care le vom aduce la Barcelona se vor baza pe mult mai multa munca decat cea realizata pana acum. Am realizat progrese destul de rapid si daca mentinem ritmul vom fi in forma destul de buna la Barcelona, la mijlocul sezonului", a adaugat el.

Obiectivul Lotus pentru sezonul de debut este sa devina cea mai buna dintre noile echipe, insa spre finalul anului spera sa reuseasca sa lupte in plutonul de mijloc. "Am spus ca vreau sa fim cea mai buna dintre noile echipe si sa nu incepem prea mult in spatele echipelor actuale. Cred ca este posibil, mai ales ca echipele actuale au avut din ce in ce mai multe probleme. Depinde unde vom fi la jumatatea si la sfarsitul sezonului, cand vreau sa invingem Force India, Toro Rosso si orice alta echipa care va avea probleme, poate Sauber", a mai precizat Gascoyne.

Niciuna dintre celelalalte trei noi echipe de pe grila de start (Campos Meta, USF1 si Virgin Racing) nu a anuntat inca la ce sesiuni de teste vor lua parte.

Se anticipeaza insa ca toate echipele care au concurat in sezonul 2009 vor fi prezente la Valencia pe 1 februarie.

Via | Autosport

Taguri: Gascoyne, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru