Lotus Renault GP îl preferă pe Petrov pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.12.2010
Dany Bahar, CEO-ul constructorului Lotus, a dezvăluit că Vitaly Petrov este alegerea echipei pentru a concura alături de Robert Kubica în sezonul 2011.

Şansele ca Vitaly Petrov să îşi prelungească contractul cu Lotus Renault GP pentru sezonul 2011 rămân în continuare foarte ridicate şi după ce constructorul britanic Lotus a devenit acţionar în cadrul echipei.

Informaţia a fost dezvăluită chiar de Dany Bahar, CEO-ul constructorului Lotus, care anticipează că un anunţ oficial pe această temă va fi făcut până la sfârşitul anului. "Alegerea noastră este Vitaly Petrov şi sper că echipa să fie capabilă să anunţe linia finală de piloţi până la sfârşitul anului", a declarat Bahar pentru postul britanic de radio BBC Norfolk.

Păstrarea lui Petrov la echipă este sprijinită de altfel şi de constructorul malaezian Proton, care deţine integral constructorul Lotus. "Genii Capital (n.r - acţionarul majoritar al Lotus Renault GP) îi oferă lui Proton abilitatea de a-şi îmbunătăţi actualele relaţii de afaceri din Rusia şi alte părţi ale lumii, pentru a-şi extinde acoperirea globală", se precizează într-un comunicat de presă al celor de la Proton.

Petrov era favorit să rămână coechipierul lui Kubica chiar şi înainte ca francezii de la Renault să-şi vândă cele 25% din acţiuni, datorită oportunităţilor de afaceri din Rusia.

Într-un interval de numai câteva luni, Petrov a adus la echipă nu mai puţin de 3 sponsori din Rusia: constructorul Lada, producătorul de nave maritime Vyborg Shipyard şi producătorul de vodcă Flagman.

Via | BBC Norfolk | Proton

Comentarii (3)

  • toreador023
    Vitaly Petrov "mina de aur"
    colaborarea cu rusii ar fi un buget asigurat pt acest team. logic.
    La urma urmei, nici Petrov...nu este de lepadat.
    Chestia e ca, rusii nu au in singe F1.
    4 4
  • petrov in 2011...
    Ma bucur pu el ca va cocura si in urmatorul sezon, cred ca a invatat la maxim din greselile sale si poate ne va oferi surprize placute in pilotajul sau.
    3 0
  • ...
    *concura
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru