Lotus renunţă la utilizarea sistemului DDRS la Spa

de Daniel Popescu
Sambata, 24.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus nu va utiliza sistemul DDRS în calificările şi cursa de la Spa-Francorchamps pentru că nu a avut suficient timp să-l testeze în antrenamente.

Esential 1 este numarul curselor in care Lotus a folosit sistemul DDRS (Silverstone, 2012)
Lotus şi-a propus să utilizeze în Marele Premiu al Belgiei sistemul DDRS care permite creşterea vitezei pe liniile drepte, chiar dacă la debutul de la Silverstone nu a obţinut avantaje majore cu această tehnologie.

Totuşi, vremea capricioasă din prima sesiune de antrenamente a împiedicat echipa să acumuleze datele necesare pentru a fi convinsă de utilitatea sistemului, motiv pentru care Lotus nu va implementa tehnologia pe monoposturile lui Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean pe parcursul calificărilor şi cursei.

Nu cred că vom continua să-l folosim în acest weekend, pentru că nu l-am testat prea mult pe circuit uscat pentru a obţine ceea ce vrem.

Nick Chester
Director tehnic Lotus
"Încercăm din greu să dezvoltăm pentru a fi competitivi până la finalul anului. Am avut ca obiectiv să folosim la Spa sistemul DDRS pe care l-am experimentat de ceva timp şi în prima sesiune de antrenamente am învăţat destule despre el.
Totuşi, nu cred că vom continua să-l folosim în acest weekend, pentru că nu l-am testat prea mult pe circuit uscat pentru a obţine ceea ce vrem"
, a declarat Nick Chester, directorul tehnic al celor de la Lotus.

În schimb, Chester insistă că Lotus va continua să introducă îmbunătăţiri pentru monopost în următoarele curse, în ciuda declaraţiilor contrarii făcute anterior de directorul de operaţiuni Alan Permane.

"Avem în plan o dezvoltare puternică pentru finalul anului, iar monopostul cu ampatament mai lung pentru Monza face parte din asta. Aşa că vom continua să dezvoltăm şi avem părţi planificate şi pentru Singapore şi Coreea de Sud", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru