Lotus renunţă la utilizarea sistemului DDRS la Spa-Francorchamps

de Daniel Popescu
Sambata, 01.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat că nu va utiliza celebrul sistem DRRS în Marele Premiu al Belgiei din cauza faptului că nu l-a putut evalua în antrenamentele de vineri.

Precauţia este mai importantă decât valoarea, motiv pentru care vom aborda antrenamentele de sâmbătă cu un pachet aerodinamic convenţional.

James Allison
Director tehnic Lotus
Lotus intenţiona să folosească în premieră noul dispozitiv Double Drag Reduction System (DDRS) cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei, întrucât acesta permite un spor de viteză de 5-10 km/h pe liniile drepte pe care nu este utilizat sistemul DRS, iar circuitul de la Spa-Francorchamps este potrivit din acest punct de vedere.

Cu toate acestea, directorul tehnic James Allison a anunţat vineri seară că echipa nu va implementa noul sistem pe monopost în calificări şi cursă, decizia fiind luată ca urmare a faptului că Romain Grosjean nu a putut evalua dispozitivul în antrenamente din cauza ploilor puternice.

"Previziunile pentru următoarele două zile indică pistă uscată şi vreme mai caldă, astfel că antrenamentele de vineri nu au fost foarte utile în pregătirea calificărilor şi a cursei.

Ploaia de vineri ne-a împiedicat să vedem cum ar funcţiona dispozitivul în condiţii de cursă. Precauţia este mai importantă decât valoarea, motiv pentru care vom aborda antrenamentele de sâmbătă cu un pachet aerodinamic convenţional în loc să mutăm programul de vineri în preţioasa sesiune finală de sâmbătă", a declarat britanicul într-un comunicat de presă.

Kimi Raikkonen a evaluat noul sistem DDRS în antrenamentele de la Hockenheim şi Hungaroring, însă echipa a insistat că Grosjean ar trebui la rândul său să testeze noul dispozitiv în antrenamentele de la Spa-Francorchamps înainte de a-l implementa pe circuit. Astfel, echipa a preferat să fie precaută şi să nu utilizeze sistemul DDRS în Belgia pentru a evita o eventuală defecţiune tehnică care să afecteze şansele lui Raikkonen şi Grosjean la obţinerea unui rezultat pozitiv.

Via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru