Lotus: "Rezultatele din ultimele două curse sunt inacceptabile"

de Daniel Popescu
Marti, 11.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier este dezamăgit de prestaţiile sub aşteptări ale echipei Lotus de la Monaco şi Montreal, însă insistă că acestea nu au fost influenţate de plecarea directorului tehnic James Allison.

Esential 3 puncte a obtinut Kimi Raikkonen in ultimele doua curse
puncte a castigat Romain Grosjean la Monaco si Montreal
Lotus a avut un început prolific de sezon în care a obţinut o victorie pe circuitul de la Melbourne şi s-a poziţionat constant pe podium, însă randamentul echipei a scăzut puternic în ultimele două curse.

Kimi Raikkonen a obţinut doar trei puncte la Monaco şi Montreal şi a coborât pe locul trei în clasamentul general, afectând inclusiv şansele echipei la locul trei în clasamentul constructorilor.

Şeful Eric Boullier a admis că echipa traversează o situaţie dificilă care nu poate continua şi în Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârşitul lunii iunie.

"Lupta pentru cele două campionate nu a devenit mai uşoară pentru noi. Este clar că nu ne putem permite un al treilea weekend consecutiv mizerabil la Silverstone. Monaco este Monaco şi acolo am avut un start prost de weekend, dar după canada suferim mult în ambele campionate.

Este inacceptabil. Mă aştept ca la Silverstone să fim la fel de puternic ca înainte de Monaco", a declarat francezul pentru publicaţia finlandeză Turun Sanomat.

Este clar că nu ne putem permite un al treilea weekend consecutiv mizerabil la Silverstone. Este inacceptabil.

Eric Boullier
Sef Lotus
Presa internaţională a speculat că regresul înregistrat de Lotus are legătură cu demisia directorului tehnic James Allison, care a survenit cu numai câteva zile inainte de Marele Premiu al Spaniei, însă Boullier a exclus o asemenea ipoteza.

"Plecarea lui Allison nu a avut niciun efect. Este un om bun, dar nu este un Dumnezeu", adăugat el.

De asemenea, Boullier consideră că rezultatele modeste înregistrate de Lotus în ultima perioadă nu vor influenţa negocierile cu Kimi Raikkonen pentru semnarea unui nou contract. "Totul este perfect cu Raikkonen", a încheiat el. .

Via Motorsport

Comentarii (8)

  • Fan F1
    "Decaderea" celor de la Lotus s-a vazut si anul trecut, doar Ferrari si Red Bull au avut resursele necesare, fie tehnice sau financiare pentru a lupta tot sezonul, dar Lotus a "arbitrat" batalia in favoarea celor de la Red Bull ceea ce era de asteptat. In acest sezon, este posibil ca cei de la Lotus sa "arbitreze" in favoarea altora pentru ca au nevoie de motoare ieftine si bune. Iar Ferrari si Mercedes au ambele variante, plus Lotus are nevoie de bani pentru a dezvolta ambele masini, ceea din sezonul actual cat si cea pentru sezonul viitor. Plus branza-i pe bani, mai ales in Formula 1.

    Raikkonen cand l-a lovit pe Alonso spunea ca nu-l intereseaza ce fac alti piloti, dar a uitat sa spuna acelasi lucru cand Perez a incercat sa-l scoata din cursa lol. Ce repede se uita in Formula 1, nici vantul nu isi schimba directia asa de repede lol.
    14 26
  • @fan f1
    Mai, tu esti obsedat de Kimi Raikkonen! Poti sa dormi noaptea de cata raca ai impotriva lui??? Deci, tu ar trebui sa fii dus la sanatoriu,baietica!!! Esti frustrat maxim!!!
    16 13
  • @Fan F1
    Nu Raikkonen la scos pe Alonso,a iesit singur din cursa,asta daca te ti mare fan si cunoscator F1
    21 11
  • vodkkanen
    trebuie sa fac un cocktail cu redbull :))))))
    10 11
  • Omucuvodca
    A facut si raikonen ceva bun anul trecut cand a reusit sa intre in Alonso, un cadou pt redfools, deh, roata se intoarce, Perez i-a intors-o si-am vazut ca pe omulvodca l-a cam suparat...ce-ar fi facut daca s-ar fi batut pt titlu, cu cateva curse pana la final?!
    8 24
  • bai fratilor ziceti ca sunt eu nebun.uitati va ma cat de prost e fan f1.daca tu spui ca raikonnen l a scos atunci pe alonso ,cum ca el ar fi vinovatul si compari momentul ala cu cel al lui perez ,inseamna ca esti prost ,asa cum te am mai facut si cum te voi mai face in continuare.de cate ori o iei pe aratura de atatea ori te voi face prost
    11 8
  • Lotus nu are puterea financiara a lui RBR, Ferrari si Mercedes, dar reuseste sa se mentina sus in clasament. Kimi este constant, Grojan mai are multe de invatat (vom vedea daca Grojan va reusi sa aiba si performante pana la sfarsitul carierei). Se spune ca cel mai bun este cel care castiga, nu cel ce putea sa castige. Kimi este acolo unde este datorita alegerilor sale, la fel si Vettel, si Alonso, si Ham. Pana acum Vettel a ales cel mai bine din prisma rezultatelor. Vettel, Alonso, Kimi si HAM sunt buni si talentatii, locul lor in clasament fiind dat de alegerile pe care leau facut.
    15 1
  • erata: sunt nebun si de prea multe ori prost.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru