Lotus sugerează că nu va aduce un nou şef de echipă

de Daniel Popescu
Luni, 28.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a creat un mecanism prin care minimalizează plecarea lui Eric Boullier, astfel că înlocuirea acestuia nu mai este neapărat necesară, potrivit proprietarului Gerard Lopez.

După plecarea lui Boullier, rolul său a fost mai mult un rol de comunicare între echipa de curse şi oameni precum Chester.

Gerard Lopez
Proprietar Lotus
Eric Boullier a părăsit Lotus pentru a deveni directorul de curse al celor de la McLaren, iar atribuţiile sale de şef au fost preluate temporar de proprietarul Gerard Lopez.

Acesta a dezvăluit însă că a creat în cadrul echipei un mecanism prin care activitatea şefului a fost limitată, întrucât directorul tehnic Nick Chester şi directorul de operaţiuni Alan Permane colaborează mai strâns.

"După plecarea lui Boullier, rolul său a fost mai mult un rol de comunicare între echipa de curse şi oameni precum Chester şi aşa mai departe. I-am pus împreună pe Chester şi Permane, aşa că acum ei vorbesc direct în loc să-l folosească pe Boullier. îi simt lipsa lui Boullier, pentru că reprezenta un canal de comunicare în cadrul echipei, dar acum mă duc direct la Chester şi Permane", a declarat omul de afaceri luxemburghez.

Ştiu că sunt echipe care au 700 de oameni.

Noi avem 470, semnificativ mai mult decât jumătate dintre echipe.

Gerard Lopez
Proprietar Lotus
Anterior, Lopez afirma că există cel puţin patru candidaţi pentru funcţia de şef al echipei, numele cel mai des vehiculat fiind cel al lui Olivier Quesnel, fostul şef al celor de la Citroen Racing. De asemenea, Lopez a confirmat că Lotus a fost nevoită să efectueze o serie de concedieri şi că în prezent echipa are 470 de angajaţi.

"Ştiu că sunt echipe care au 700 de oameni. Noi avem 470, semnificativ mai mult decât jumătate dintre echipe. Dacă privim partea goală a paharului, am spune că am pierdut mulţi oameni. Dar dacă privim partea plină, avem cu 150 de oameni mai mult decât cele mai multe echipe. Aşa că depinde cum priveşti situaţia", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • La lotus tot citim ca totul este ok, ca vor fi in frunte, si ca este cea mai tare echipa. Dar in acelasi timp pleaca oameni importanti pentru ca nu sunt platiti, lipsesc de la primele teste si orice declara inca mai trag ponoasele acelei absente, monopostul numai nu vrea sa functioneze corespunzator.... acum nici rolul unui sef de echipa nu mai este necesar.
    Sunt probleme mari acolo cel putin financiare, chiar daca incearca ei sa acopere foarte bine acest fapt.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru