Lotus: "Suntem dezamăgiţi de schimbarea pneurilor"

de Daniel Popescu
Joi, 16.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus susţine că este dezamăgită de decizia Pirelli de a schimba structura pneurilor în mijlocul unui sezon competiţional şi sugerează că măsură îi va afecta şi pe cei de la Ferrari.

Noi suntem alături de echipe precum Ferrari care iau în considerare pneurile Pirelli atunci când fac designul unui monopost

Eric Boullier
Sef Lotus
Pirelli a anunţat în această săptămână ca va schimba pneurilor începând cu Marele Premiu al Canadei, structura acestora urmând să fie asemănătoare cu cea din sezonul precedent.

Decizia este pe placul celor de la Red Bull Racing şi Mercedes, echipele care au criticat cel mai mult degradarea excesivă a pneurilor, însă Lotus a luat atitudine şi afirmă că este dezamăgită de modul în care a reacţionat Pirelli la critici.

Echipa britanică s-a evidenţiat în acest debut de sezon datorită gestionării optime a pneurilor, Kimi Raikkonen reuşind aproape în fiecare cursă să efectueze o oprire mai puţin la boxe decât rivalii săi. Şeful Eric Boullier consideră însă că, pe lângă Lotus, şi cei de la Ferrari ar putea fi dezavantajaţi de schimbările anunţate de unicul furnizor de pneuri.

Urmareste Automarket
"Spre deosebire de Red Bull, care are o politică de dezvoltare a monopostului bazată doar pe aerodinamică, noi suntem alături de echipe precum Ferrari care iau în considerare pneurile Pirelli atunci când fac designul unui monopost.
Aşa că suntem puţin dezamăgiţi de această schimbare. Nu ştiu multe alte sporturi, să zicem fotbalul, în care se decide mărirea porţii în mijlocul sezonului"
, a declarat el pentru postul francez de televiziune Canal Plus.

Echipele vor fi nevoite să utilizeze o parte din datele pentru pneuri de anul trecut pentru a se pregăti pentru noile cauciucuri, în condiţiile în care nu au posibilitatea să le evalueze înainte de debutul acestora la Montreal.

Via GMM

Comentarii (20)

  • JugaruGabi
    Sunt de acord cu Lotus...
    In afara de cele 2 plangacioase (Mercedes si RBR) nu am auzit pe nimeni sa se vaite in halul asta ca se duc rapid gumele.

    Nu sunt de acord cu politica Pirelli de a face pneuri de rahat, dar nu sunt de acord nici nu schimbarea regulilor in timpul jocului. Aceasta modificare poate aduce destule suspiciuni.

    Asa se intampla cand exista un monopol.
    25 3
  • Facem masina dupa bunul plac iar daca nu ne convine ceva, ne plangem ca oricum toata lumea tine cu rbr intrucat cotizeaza cu bani la luarea deciziilor din f1. Impartialitate zero- jocurile-s facute doar pentru o echipa, de aia castiga de 3 ani incoace.
    22 2
  • Degetica
    In 2011 au interzis EBD doar la Silverstone asa ar trebui sa se intample si in 2013. Atunci regula jocului n-a fost schimbata, acum insa da. Pilotul de plastic de la RedCow nu se descurca cu actualele pneuri asa ca trebuie schimbate. Inginerii de la energizante in loc sa adapteze monopostul gasesc de cuviinta ca e mai simplu sa fie schimbat regulamentul. Fair, nu? Nimic nou pt Red Cow. Ferrari si Lotus au muncit degeaba.
    18 3
  • @degetica
    Red Bull au pornit exact de la premisa asta, sa faca un monopost dupa niste pneuri pe care sa le poata impune in timpul sezonului. Ideea e simpla. Toti ceilalti au investit si pierdut vremea degeaba. Ei insa vor fi in grafic.
    14 2
  • Exista o sansa mare ca noile gume sa faca din Ferrari o echipa si mai rapida in acest sezon (oricum e cea mai rapida).
    Amintiti-va sezonul trecut, cand cu o masina destul de modesta a avut podium in apropae toate cursele din acel sezon, cu gumele acelea.
    Cum Pireli vrea sa faca gumele apropiate de acel anul trecut, cu aceasta masina Ferrari v-a juca o carte mare si castigatoare (parerea mea).
    15 4
  • Cand Ferrari au avut probleme cu pneurile n-au dat fuga la FIA, nu s-au plans, au angajat un specialist si au schimbat monopostul. Aici e diferenta de mentalitate intre cele doua echipe si clasa superioara a Scuderiei.
    18 4
  • Petru93
    rusine Red Bull eu cred ca e total incorect ceea ce se intimpla nu e deloc fairplay din parte celor de la red bull
    18 2
  • @Dan
    Pleaca de aci cu mentalitatea superioara a scuderiei. Scuderia asta a ta e cancerul Formulei 1. Ai uitat cate marlanii, presiuni si intruziuni in anii 90`-2000` ??? Acum doar ca a aparut o echipa dispusa sa aiba buget nelimitat si il foloseste cinic atat in performanta cat si in cresterea puterii la nivelul de politica in F1, doar de aceea scuderia asta e un pic mai temperata, pentru ca si-a luat-o peste bot in ultimii ani.
    3 21
  • eu_ferrari
    @Mircea
    dar ... nici McLaren sau MB nu o sa castige asa ...
    sau e totuna cine castiga numai sa piarda Ferrari?
    11 3
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Dute nene ca esti dus . O data si odata tot se va afla secretul celor de la RBR .
    11 3
  • Mircea, tu te-ai lovit cu capul de pom? Nu vezi ca rbr isi bate joc de toti? De reguli, de pilotul secundar, de celelalte echipe? Iar toti din fia ii pupa in dos.
    10 3
  • andrey_1293
    Intr-adevar, RBR dupa parerea mea au jucat murdar in legatura cu pneurile. Au pus presiune pana cand Pirelli a facut ceva. Au atacat si le-a iesit. Intrebarea este de ce a luat masuri Pirelli... daca totul ar fi fost normal, ar fi trebuit ca RBR sa fie lasati in pace si sa se planga in continuare, fara sa-i fi luat cineva in seama. Daca tot ar fi trebuit sa se faca ceva, se facea la finalul anului, cu schimbari pentru 2014, dar asa, mi se pare destul de dubioasa toata treaba asta. Sper sa nu aiba repercursiuni asupra Lotus. Kimi ar merita sa castige titlul, a munict mult si bine pana acum
    9 1
  • nu am decat doua cuvinte de spus: "RBR jalnici!!!!"

    Multumesc,
    12 0
  • Cum incep sa o ia pe coaja, incep sa faca presiuni pentru modificarea pneurilor in loc sa gaseasca solutii.
    4 0
  • RedFools
    Redfools sa fie lasati sa vina cu ce pneuri vor ei! Sa si le faca cum vor. Si sa castige tot. cat vor. Iar F1 sa se numeasca Redfools 1.
    4 0
  • E bine asa! Sa vada lumea adevarata fata RBR si sa-si mai piarda din fani!
    4 0
  • degetica are dreptate..
    RBR e patetic.. nu se modifica regulile jocului in mijlocul campionatului. Daca sunt tembeli si au ignorat dezvoltarea monopostului dpdv al pnerurilor, e treraba lor, sa gaseasca solutii ptr remedierea problemei..nu sa schimbe pneurile ca asa vor ei si nu mai pot castiga...nu e fair play fata de celalalte echipe care au muncit din greu.
    Bataie de joc..
    Mai mult, se stia de anul trecut cum vor pneurile in acest sezon..deci..
    2 0
  • GrosJan
    da, nu se modifica regulile jocului in timpul campionatului. Dar lucrul asta sa se intample in toate. De exemplu in 2010 au fost admise ordinele de echipa in plin sezon ca asa ii trebuia lu' ferrari.

    De vina este chiar marea majoritate a fanilor F1. Fia da ce vor fanii.

    Din pacate fanii nu vad spectacol acolo unde e cu adevarat intr-o cursa de F1 pentru ca, asa cum a observat si Mika Hakkinen, cei mai multi nu inteleg F1 pentru ca nu inteleg pilotajul.

    Fanii vad spectacol doar intr-un campionat in care lupta e stransa air Fia ba ajuta pe unu ba da in cap la altu ca sa mentina treaba asta.

    E aiurea, e ca si cum intr-un meci de fotbal fanii considera spectacol doar daca scorul e strans. Un 4-0 nu e bun cu toate ca cine a dat 4 goluri a facut asta foarte spectaculos.

    Cam asa e in F1. Daca o echipa omoara campionatul fie ca a dezvoltat un monopost foarte competitiv fie ca are un pilot foarte capabil sau ambele, nu e pe placul fanilor.

    Schumacher facea un adevarat spectacol la volan, dar camerele erau pe unii doi care se chinuiau sa se depaseasca ....
    Camerele nu erau pe Schumacher onboard.

    Pentru ca asa cum a zis si Mika, oamenii nu inteleg nimic din pilotaj si nu vad spectacol in el acolo unde este.

    Asa ca nu va mai plangeti, FIA va da ce ati cerut.
    0 1
  • tatalugrosjan
    Grosjane, iar ai fugit de-acasa!
    1 0
  • GrosJan
    ce sa-ti fac tata, asta ai vrut asta iti serveste FIA. Asa ca ciocu mic si inghite. Sau, putin probabil, te luminezi si nu mai ceri musai depasiri si lupta pana in ultima cursa. Ceri un regulament stabil pe mai multi ani, ordinele de echipa sa nu mai regulamentare, etc.
    Si apoi lupta dreapta intre piloti si masini si cel mai bun sa castige. Cui nu-i convine masina sa plece la o echipa mai buna de este vrut acolo. Nu ifose cu echipa mea de suflet si fa nea Jane ceva pentru noi ...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru