Lotus va avea un buget de 60 de milioane de euro

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.12.2009
Lotus F1 Racing va avea un buget de 60 de milioane de euro in sezonul 2010, potrivit informatiilor dezvaluite de seful Tony Fernandes.

Lotus F1 Racing este una dintre noile echipe acceptate pe grila de start a sezonului 2010, intrand in competitie pe baza conceputului bugetului maxim anual de 45 de milioane de euro.

Ulterior, FIA a renuntat la aceasta idee in urma conflictului cu echipele din Formula 1, motiv pentru care Lotus a fost nevoita sa isi ajusteze bugetul. Astfel, echipa malaeziana va miza anul viitor pe un buget de 60 de milioane de euro, insa seful Tony Fernandes este un sustinator al implementarii unui buget maxim anual in competitie.

"La un moment dat am fost gata sa pentru un buget de 45 de milioane de euro, pentru ca ni s-a spus ca acesta va fi bugetul maxim. Evident, am fost in favoarea conceputului de a cheltui mai putini bani. Nu stiu inca unde se duc acei bani in plus cand ai o echipa cu un buget de 165 de milioane de euro. Inca incerc sa inteleg ce sa fac cu cei 60 de milioane de euro ai mei", a declarat Fernandes in cadrul evenimentului Motor Sport Business Forum de la Monaco. .

Chiar daca ideea bugetului maxim a fost eliminata, Fernandes este increzator ca Lotus va beneficia de un monopost competitiv in sezonul 2010.

"Cred ca vom avea un monopost rezonabil.

Stim ca nu vom concura pentru primele locuri in primul an, dar avem nevoie de timp si vom avea o baza buna de plecare pentru a merge inainte. Dar ideea unui buget maxim este buna pentru mine, pentru ca ai nevoie de echipe bune si de o grila de start competitiva", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Lotus, buget

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru