Lotus va introduce o nouă aripă spate în Singapore

de Daniel Popescu
Luni, 17.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus va utiliza în Singapore o nouă aripă spate care are scopul de a îmbunătăţi performanţa sistemului DRS.

Lotus a dezvăluit luni că va introduce la Marele Premiu al statului Singapore un nou update aerodinamic cu scopul de a-i oferi lui Kimi Raikkonen un monopost cu care să poată lupta pentru victorii.

Update-ul cuprinde o nouă podea, dar cea mai importante noutate este modificarea aripii spate cu scopul de a obţine o performanţă mai bună din partea clasicului sistem Drag Reduction System (DRS).

"Avem o nouă podea şi o nouă aripă spate. Noua aripă spate operează la acelaşi nivel al forţei de apăsare aerodinamică ca aripa spate de la Monaco, cu valori mai bune pentru DRS. Asta înseamnă că aceasta aripă produce o conversie mai bună la trecerea DRS-ului de la rezistenţă maximă la setările de rezistenta scăzută. Credem că vom fi capabili să producem o aripă spate care va fi la nivelul superior al forţei de apăsare aerodinamică, dar care va permite potenţial maxim pentru DRS, ceea ce este mai greu de atins în cazul circuitelor cu forţă mare de apăsare aerodinamică", a declarat directorul tehnic James Allison.

Urmareste Automarket
Lotus confirmă astfel planurile anterioare privind dezvoltarea agresivă a actualului monopost în paralel cu începerea dezvoltării monopostului de anul viitor.

De altfel, echipa pregăteşte pentru Marele Premiu al Japoniei din 5-7 octombrie introducerea în premieră a sistemului Double DRS, care permite creşterea vitezei pe liniile drepte cu până la 10 km/h chiar şi atunci când sistemul clasic DRS nu este activat.

Via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru