Lotus va testa sistemul DDRS înaintea cursei din Spania

de Daniel Popescu
Joi, 18.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat că va evalua din nou sistemul DDRS în cadrul unui test privat care va avea loc înainte de Marele Premiu al Spaniei.

Lotus a fost una dintre echipele care a evaluat cu regularitate sistemul Double Drag Reduction System (DDRS) în sesiunile de antrenamente din sezonul precedent, însă nu a folosit niciodată tehnologia în curse pentru că aceasta a generat unele probleme la dezactivare.

Totuşi, James Allison, directorul tehnic al britanicilor, a confirmat că Lotus va efectua un test aerodinamic în linie dreaptă în pauza de trei săptămâni dintre cursele din Bahrain şi Spania în care va analiza inclusiv sistemul DDRS.

"Încă mai avem de lucru la el. Vom încerca din nou sistemul DDRS între prima rundă de curse din afara Europei şi startul sezonului european, când vom avea oportunitatea să facem un test în linie dreaptă", a declarat el.

Urmareste Automarket
Sistemul DDRS lucrează independent de sistemul clasicv DRS şi poate fi utilizat pe tot parcursul unui tur de circuit pentru a oferi o creştere de 10-15 km/h pe liniile drepte.

Principala problemă este că dezactivarea sistemului nu poate fi făcută la exact aceeaşi vizită la care a fost activat, ceea ce generează problemele de stabilitate şi o pierdere importantă la capitolul forţă de apăsare aerodinamică.

Via F1 Fanatic

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru