Lotus va utiliza motoare Renault până în 2018

de Daniel Popescu
Joi, 20.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat oficial prelungirea contractului cu Renault pentru furnizarea motoarelor pentru sezonul 2014, însă presa britanică susţine că înţelegerea va fi valabilă până în 2018.

Esential 2018 este anul in care va expira colaborarea dintre Renault si Lotus
Lotus şi Renault au confirmat în această săptămână extinderea parteneriatului pentru furnizarea motoarelor în Formula 1. Prelungirea colaborării era cunoscută de o bună perioadă de timp, însă cele două părţi au întârziat anunţul oficial din cauza numeroaselor clauze incluse în contract. Potrivit unui comunicat de presă al constructorul francez, înţelegerea este multianuală, însă durata exactă a acestuia nu a fost încă dezvăluită.

Totuşi, postul britanic de televiziune BBC susţine că acordul este valabil până în sezonul 2018 inclusiv, astfel că are o durată de cinci sezoane.

"Lotus şi Renault s-au bucurat de un parteneriat plin de succes în ultimii ani şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să întărim relaţia şi colaborarea în 2014 şi ulterior.  Este începutul unei noi ere în Formula 1 şi suntem mulţumiţi să o îmbrăţişăm împreună cu Renault", a declarat Matthew Carter, CEO-ul Lotus.

Principalul client al celor de la Renault vă rămâne însă Red Bull Racing, care şi-a câştigat statutul de uzină de uzină a constructoruilui francez.

Colaborarea dintre cele două părţi urmează să expire la sfârşitul sezonului 2016, iar presa internaţională a speculat anterior că cvadrupla campioana mondială s-ar putea reorienta spre un alt furnizor.

Echipa are drept sponsor principal pe constructorul japonez Infiniti, care spera să devină partener tehnic al campioanei mondiale. Totuşi, publicaţia germană Bild susţine că Infiniti nu este interesată să-şi prelungească contractul de sponsorizare cu Red Bull după expirarea actualei înţelegeri la sfârşitul sezonului 2015, ca urmare a faptului că echipa nu doreşte intensificarea colaborării.

Via BBC Sport, GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru