Lotus va utiliza sistem KERS de la Red Bull în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.07.2011
Lotus a ajuns la o înţelegere pentru a folosi sistemul KERS dezvoltat de Red Bull începând din sezonul 2012 al Formulei 1.

Lotus este una dintre cele trei echipe care a început sezonul 2011 fără sistemul KERS, alături de Hispania şi Virgin Racing. Decizia a fost luată pentru ca inginerii să se concentreze exclusiv asupra dezvoltării monopostului T128, însă tehnologia KERS este esenţială pentru a înregistra progrese în contextul în care toate echipele tradiţionale o utilizează în prezent.

Întrucât nu deţine resurse pentru a dezvolta un sistem KERS de la zero, Lotus s-a orientat spre partenerul tehnic al echipei şi a ajuns la o înţelegere pentru a folosi tehnologia celor de la Red Bull începând din sezonul 2012. "Da, am ajuns la o înţelegere cu Red Bull pentru KERS", a confirmat şeful Tony Fernandes pentru publicaţia finlandeză Turun Sanomat.

Red Bull Racing utilizează un sistem KERS dezvoltat de compania italiană Magneţi Marelli pentru constructorul Renault, furnizorul de motoare al echipei. Campioana mondială a modificat sistemul KERS pentru a se potrivi monopostului RB7, însă acest lucru a condus la numeroase probleme de fiabilitate în prima parte a sezonului, în special pentru Mark Webber.

Totuşi, decizia celor de la Lotus de a utiliza sistemul KERS al celor de la Red Bull este logică în contextul parteneriatului tehnic dintre cele două echipe, întrucât malaezienii utilizează cutii de viteze şi sisteme hidraulice dezvoltate de austrieci. Întrucât ambele echipe folosesc motoare Renault, Lotus foloseşte practic un tren de rulare spate similar cu cel al campioanei mondiale.

Via | GMM

Taguri: KERS, Lotus, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru