Lotus va utiliza tunelul vânt al lui Williams

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.06.2011
Lotus a semnat un contract prin care va utiliza unul dintre tunelurile de vânt ale echipei Williams în paralel cu cel oferit de compania Aerolab.

Lotus continuă să depună eforturi în speranţa că va înregistra progrese semnificative în Formula 1 în viitorul apropiat, iar utilizarea unui tunel de vânt este esenţială pentru dezvoltarea monopostului.

În acest sens, echipa patronată de Tony Fernandes a anunţat în acest weekend că a ajuns la un acord pentru a utiliza unul dintre cele două tunelurile de vânt ale echipei Williams de la Grove.

Malaezienii foloseau deja un tunel de vânt al companiei Aerolab, însă acesta este situat în Italia. În urmă acestui parteneriat, Lotus va utiliza ambele tuneluri de vânt până când propria facilitate de acest tip pe care echipa o construieşte în localitatea britanică Hingham va fi finalizată.

"Sunt mai multe motive pentru care sunt încântat că am semnat această înţelegere. Din perspectiva practică există beneficii prin creşterea activităţii în tunelul de vânt şi sunt sigur asta o va ajuta imediat pe Marianne Hinson (şefa departamentului de aerodinamică şi CFD) să muncim şi mai eficient în una dintre zonele cheie de dezvoltare ale echipei.

Cealaltă parte a aranjamentului este că le datorez multe mulţumiri lui frank Williams, Patrick Head şi Adam Parr, pentru ca ei au fost primii oameni cu care am lucrat vreodată în Formula 1".

Via | Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru