Lotus vrea să câştige titlul mondial în Formula 1 în 2015

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.02.2012
Lotus a efectuat câteva schimbări în conducerea echipei şi speră să lupte pentru titlul mondial cel târziu în sezonul 2015.

Lotus, echipa care până în sezonul precedent a concurat sub numele Renault, a anunţat marţi seară o serie de modificări de management.

În ciuda unor speculaţii anterioare, Eric Boullier îşi va păstra funcţia de şef de echipă şi va coordona activitatea lui Patrick Louis, care a fost promovat din funcţia de Chief Operating Officer (COO) în cea de Chief Executive Officer (CEO). Între timp, postul lăsat liber de Louis va fi ocupat de Thomas Mayer.

Schimbările fac parte din strategia mai amplă a companiei Genii Capital, proprietara Lotus, de a lupta pentru titlul mondial în Formula 1 cel târziu în sezonul 2015.

"Lupta noastră pentru revenirea în fruntea grilei de start este un proces continuu. Contribuţiile lui Patrick Loius şi Eric Boullier de până acum sunt de nepreţuit şi acum suntem capabili să-i lăsăm să-şi concentreze şi mai bine eforturile prin aducerea lui Thomas Meyer ca COO. Eforturile noastre se concentrează în spatele obiectivului de a lupta încă o dată pentru campionat în 2015-2016, pentru a continua moştenirea titlurilor mondiale cucuerite de Enstone în 1994-1995 şi 2005-2006", a declarat Gerard Lopez, proprietarul fondului de investiţii Genii Capital.

Actuala echipă Lotus cu sediul la Enstone a câştigat câte două titluri mondiale cu Michael Schumacher sub numele Benetton (1994 şi 1995) şi Fernando Alonso sub numele Renault (2005 şi 2006).

Via | Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru