Lotus vrea să folosească motoare Renault în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.09.2010
Lotus a ajuns la un acord verbal pentru a utiliza motoare Renault în 2011, însă semnarea contractului este condiţionată de rezilierea înţelegerii cu Cosworth.

După ce a câştigat un loc pe grila de start a sezonului 2010, Lotus a semnat un contract cu Cosworth pentru furnizarea motoarelor în următoarele trei sezoane, însă echipa malaeziană depune eforturi pentru a utiliza unităţi Renault în sezonul viitor.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, cele două părţi au ajuns deja la un acord verbal în această privinţă, însă semnarea contractului este imposibilă până când Lotus nu-şi va rezilia contractul cu Cosworth. Potrivit mai multor surse, singurul mod de a reziliere a contractului este prin acordul parţilor, iar producătorul britanic de motoare susţine că vrea să continue parteneriatul cu Lotus.

"La fel ca şi în cazul celorlalte noi echipe, Lotus are un contract pe trei ani cu Cosworth şi suntem foarte mulţumiţi că Lotus este încântată de motoarele noastre şi de munca pe care am depus-o în primul sezon în Formula 1", a declarat Mark Gallagher, directorul de Formula 1 al Cosworth.

Pentru a convinge Cosworth să renunţe la contract, una dintre opţiunile pe care le are Lotus este să ofere o compensaţie financiară, însă în acest moment nu există nimic clar în această privinţă.

Potrivit mai multor surse, Lotus a decis iniţial să renunţe la contractul cu Xtrac pentru furnizarea cutiilor de viteze şi a transmisiilor, în urma numeroaselor probleme de fiabilitate din debutul sezonului.

Unul dintre potenţialii furnizori a fost Renault, iar constructorul francez a reuşit să convingă Lotus să cumpere pachetul complet: motor, cutie de viteze şi transmisie.

Lotus a agreat propunerea Renault pentru că unităţile franceze sunt superioare celor furnizate de Cosworth, chiar dacă sunt mai lente decât cele ale rivalilor de la Mercedes.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru