Lotus: "Vrem să-l păstrăm pe Grosjean, dar depinde numai de el"

de Daniel Popescu
Marti, 27.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proprietarul Lotus F1 Team afirmă că vrea să-l păstreze pe Romain Grosjean în cadrul echipei, însă susţine că francezul trebuie să demonstreze că nu va mai repeta greşelile din acest an.

Lotus este singura echipă din prima jumătate a clasamentului general care nu a definitivat încă linia de piloţi pentru sezonul viitor.

Kimi Raikkonen şi-a prelungit deja contractul, iar presa internaţională anticipează ca RomainGrosjean va face acelaşi lucru, însă Gerard Lopez, proprietarul echipei, afirmă că decizia finală va fi luată în funcţie de modul în care francezul va reuşi să-şi convingă şefii că poate furniza rezultate bune cu regularitate.

"Grosjean este unul dintre cei mai rapizi piloţi din F1. Înţelege monopostul, dar nu a făcut tot ce i-am cerut, în special în termeni de consecvenţă. Trebuie să-şi întărească abilitatea de a obţine rezultate mai bune. Ar fi trebuit să aibă mai multe puncte cu care am fi luptat pentru locul trei în clasamentul constructorilor. Motivul pentru care nu l-am confirmat încă pentru 2013 este că nu am avut timp să discutăm cu inginerii. Îmi doresc să-l avem pe Grosjean în monopost, dar depinde mai mult de el decât de mine", a declarat el citat de publicaţia franceză L'Equipe.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Lopez consideră că anul viitor echipele nu vor introduce inovaţii majore pe monoposturi, în contextul în care regulament tehnic se va schimba radical în 2014.

"Va fi un sezon un pic special, pentru că cele mai multe echipe vor face schimbări înainte de revoluţia din 2014.

Aşa că nu văd pe nimeni dezvoltând ceva incredibil pentru un singur sezon. Ştim că avem un monopost bine construit, şasiul nostru va fi mai bun, în special la aerodinamică, şi sperăm să luptăm cu cele trei echipe de top (n.r - Red Bull, Ferrari şi McLaren)", a mai precizat el.

Via L'Equipe

Comentarii (5)

  • GrosJan
    Grosjan nu are ce cauta in F1 la fel si indianul ala incurca-lume
    3 11
  • Cred ca e pe nedrept criticat atat de vehement Romain pentru incidentul din Belgia. A incercat sa-si apere pozitia. Daca ar fi avut habar ce accident in lant poate provoca sint convins ca altfel stateau lucrurile. Ceea ce a facut el in Belgia e destul de asemanator cu duelul Vettel-Alonso din Monza de anul acesta. Doar ca la Monza Alonso a reusit sa evite un accident iminent, a reusit cumva sa mearga drept cu masina si pe iarba. Putea foarte usor sa iasa urat.
    5 1
  • Nu e vorba numai de incidentul din Belgia...francezul a avut cateva momente distincte de brain freeze. Acu' drept e ca, atunci cand e singur, merge foarte bine, dar F1 nu e WRC, sa mergi singur pe traseu...mai dai si de altii, preferabil e sa nu-i faci terci cand treci pe langa ei.
    Pe de alta parte, nu-l inteleg pe Lopez cu declaratia lui TOCMAI ACUM: sezonu-i incheiat, ce mai poate face Grosjean sa-i convinga ca s-a cumintit, ca s-a-ntarit abilitatea aia de consecventa? decat sa se jure pe rosu poate, sau sa-i introduca o clauza in contract prin care sa-l dea afara daca mai calca stramb la anul...poate aicea bate patronul???
    3 0
  • Pai si Kimi a fost kamikaze in Brazilia. In primul tur era sa-l ia cu fulgi cu tot pe Vettel. La limita l-a evitat.
    Poti spune pana la urma ca anul asta titlul l-a decis Kimi: in Japonia l-a scos pe Alonso iar in Brazilia s-a muncit si pana la urma a reusit sa-l evite pe Vettel. :)
    Glumesc desigur. Sint foarte multe variabile care pot decide un catigator intr-o cursa. Dupa ce se incheie 20 si cineva castiga la "doar 3 puncte" se pot face foarte multe speculatii.
    1 1
  • Da, dar vezi, tocmai asta e cuiul lui Pepelea. Raikkonen a avut multe situatii, in starturi, in depasiri, cand a evitat la limita acrosajele. Uite depasirea asupra lui Schumacher. In manevra aia, ambii piloti practic mergeau pe sarma. Ce sarma, pe litza de-a dreptul. In schimb, exact limita asta de care vorbim a calcat-o Grosjean de suficiente ori ca sa-i fuga scaunul de sub fund. Pentru ca-n rest, a aratat si francezul destule, dar....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru