Maldonado, încântat după primul punct obţinut în carieră

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.08.2011
Pastor Maldonado şi-a exprimat satisfacţia după ce a obţinut duminică la Spa-Francorchamps primul punct din scurta sa carieră în Formula 1.

Unul dintre piloţii care s-a făcut remarcat în Marele Premiu al Belgiei a fost Pastor Maldonado.

În ciuda faptului că a plecat doar de pe locul 21 al grilei de start şi şi-a deteriorat aripa faţă în primul tur, pilotul echipei Williams a reuşit să termine cursa pe locul 10, obţinând astfel primul punct din cariera în Formula 1 la doar a 12-a prezenta în Marele Circ.

"Sunt foarte fericit să câştig un punct pentru mine şi pentru echipă. Este o mare îmbunătăţire. Pe parcursul cursei prestaţia noastră a fost foarte consistentă, aşa că sunt mulţumit pentru asta şi pentru ţara mea. În sfârşit avem câteva puncte şi este chiar mai bine să le câştigăm aici pe un circuit special. A fost o cursă grea să plec din spatele grilei, dar am forţat în fiecare tur", a declarat pilotul originar din Venezuela.

La polul opus s-a aflat Bruno Senna, care a ratat o bună oportunitate să câştige primele puncte în Formula 1 după ce l-a acroşat pe Jaime Alguersuari în primul viraj, ruinând inclusiv cursa pilotului Toro Rosso.

"Nu am parcurs niciodată primul viraj cu rezervorul plin şi din nefericire nu am anticipat corect zona de frânare. În niciun caz nu-l puteam evita pe Alguersuari şi îmi pare rău pentru această cursă. Cred că a fost o greşeală de interpretare şi o lipsă de experienţa", a declarat brazilianul.

La rândul său, Alguersuari regretă că a ratat oportunitatea să convertească cel mai bun rezultat din calificări (locul şase) în puncte. "Nu vreau să vorbesc de rău niciun pilot pentru că nu este stilul meu, dar cred că situaţia a fost clară pentru toată lumea. Când am intrat în acul de păr după start eram la mijloc cu Senna pe interior şi Fernando Alonso pe exterior, iar Senna a ratat complet punctul de frânare şi m-a lovit. Sunt multe lucruri pozitive cu care putem pleca după acest weekend, întrucât am avut în mod evident un monopost capabil să câştige multe puncte astăzi", a precizat el.

Via | Williams | Renault | Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru