Maldonado, retrogradat cu 10 poziţii pe grilă. Alonso urcă pe şapte

de Daniel Popescu
Sambata, 24.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso va pleca de pe locul şapte în cursa decisivă de la Interlagos după ce Pastor Maldonado a fost penalizat cu 10 poziţii pe grila de start.

Esential 7 este pozitia de pe care va pleca Alonso in cursa dupa penalizarea lui Maldonado
Pastor Maldonado a primit sâmbătă a patra penalizare pe grila de start din acest sezon şi a devenit primul pilot care este pedepsit în acest fel pentru trei mustrări scrise primite pe parcursul anului.

Pilotul echipei Williams a primit o mustrare scrisă după ce a lipsit de la cântarul oficial în a doua parte a calificărilor, iar această infracţiune se adaugă la mustrările primite în China pentru blocarea lui Heikki Kovalainen în calificări şi în Marea Britanie pentru o coliziune cu Sergio Perez.

Venezueleanul se calificase pe locul şase la volanul monopostului Williams, astfel că acum va lua startul doar de pe poziţia a 16-a.

Penalizarea ar putea avea un impact major în lupta pentru titlul mondial, în condiţiile în care Fernando Alonso a promovat cu această ocazie de pe locul opt pe locul şapte al grilei de start.

Pilotul Scuderiei Ferrari are nevoie de o clasare pe podium pentru a putea spera să-l depăşească în clasament pe Sebastian Vettel, care va pleca al patrulea, exact poziţia de care are nevoie pentru a fi campion indiferent de rezultatul lui Alonso.

Via FIA

Comentarii (18)

  • o sa-l retrogradeze si pe massa. stati linistiti. milogu o sa ia startu de pe 6
    35 34
  • Ha..ha..tot Ferrari e de vina..frustratilor !!!
    27 20
  • GrosJan
    hai bre inca unu' !! Fiti milosi cu talentul ce da pe dinafara si mai faceti-va de pomana cu el. Webber, hai tu ca am vazut ce frumos abandonai din fata lui Alonso la nevoie. Altcineva? Hai inca unul manageriat de Briatore sau de dragul lui Briatore!
    Ehe, de ce milita Ferrari pentru a treia masina in cursa ... ce buna ar fi fost acum..
    24 28
  • GrosJan-frustratule-daca castiga maine Alonso te rog mult nu mai posta ineptii pe aici!Esti depasit si ranghiunos mai rau decit ultimul prost de pe SITE! esti un analfabet in F1-sunt curios daca ai participat in viata ta la o competitie de F1-adica daca ai fost live acolo-eu unul am fost de multe x dar nu pot scoate asemenea ineptii din creier cu scoti matale!Esti un habarnaut de pe acest SITE!
    24 20
  • ... pe acest site de prosti in care eu sunt cel dintai(ul)
    12 8
  • stati linistiti, massa nu o sa fie penalizat deoarece acum alonso pleaca de pe partea aderenta a circuitului:)
    14 2
  • massa era penalizat doar daca echipa prin alonso ar fi avut ceva de castigat. Dar pozitia lui e foarte buna.....cu un start reusit ii ia fata lui vettel si mai trebuie doar sa treaca alonso. Asta e un scenariu putin SF, dar e clar ca massa nu va fi penalizat.
    6 2
  • stirea incepe cu" ESENTIAL7"!erau vremuri cind pentru Ferrari "7"insemna altceva ,cum ar fi de cite ori ,un ins de-al lor,iesea campion mondial
    4 2
  • in ciuda tuturor aranjamentelor echipei Flecarri nu vor cistiga.
    15 9
  • Sunt fan Ferrari dar sincer sunt sanse mici ca Alonso sa castige acest sezon campionatul, la felul cum se comporta Redbull si McLaren .....
    11 4
  • Daniel
    Alonso...Vettel, hai ma oameni buni, fiti seriosi. Ce mai conteaza acum? Daca nu abandoneaza Vettel campionatul este scris. Sunt fan Ferrari de cand ma stiu, dar maine am sa ma uit la cursa pentru un singur lucru: sa vad cat mai multe cadre cu Schumi. Din 2006 tot astept sa revina, iar de cand a revenit astept ca mercedes sa-i ofere o masina cu care sa se poata bate.. Din pacate maine este ultima cursa in care o sa-l vedem la lucru. Nu spun ca nu o sa mai vina si altii dupa el, dar asa cum nu este corect sa-l comparam cu Senna asa nu o sa-i putem compara pe ceilalti cu el. Iar ce-i ce au alergat acum cu el, de la Häkkinen, Villeneuve, Raikkonen, Button sau Hamilton cu siguranta nu au valoarea lui Schumi.
    Cu siguranta a avut si noroc, "cu carul" as spune, dar pentru a castiga 7 campionate iti trebuie mult mai mult decat ata.
    Adio Schumi..
    6 1
  • GrosJan
    ahahah - Flecarri :))
    Imi plac masinile lor de serie, F40 e preferatul meu din toate timpurile. Nu are putere mare (pentru ziua de azi), nici acceleratie. Dar e usor, e manevrabil, e spartan, e de curse. Bate pe circuit multe masini cu putere mult mai mare din ziua de azi. Plus o doza buna de nostalgie din partea mea.
    Dar modul in care concureaza Ferrari in F1 nu vine ... pe stilul meu sa zic. Eu nu as avea nicio satisfactie sa castig trasand. Dar sunt unii care se multumesc cu aparente, cu putin, cu nimic in esenta.
    3 3
  • dar kimi nu a facut nimeni ca sa l penalizeze si pe el?ferrari o echipa fff buna .cea mai titrata din lume ,dar,urata maniera de a castiga au
    3 2
  • fgfg...Sunt de acord cu tine in ce priveste maniera celorde la Ferrari de a castiga cu orice pret.Dar nu inteleg de ce spui ca Raikko trebuie penalizat.Daca te referi la schimbarea motorului este posibil ca echipa sa-i fi montat pe monopost unul din celelalte 7 motoare pe care le-a utilizat de-a lungul sezonului.Probabil ca fiecare pilot si echipa au pastrat unul mai putin uzat ptr orice eventualitate.
    2 0
  • eu.am gresit ,am crezut ca si kimi e in fata lui alonso.oricum il va depasi la start ai sa vezi
    1 0
  • Massa il va lovi pe Vettel!!!
    0 0
  • Chiar nu pot sa va inteleg comentariile. Chiar nu v-ati obisnuit cu chestiile astea de la Ferrari? De pe vremea lui Schumi era asa. Mereu era un prim pilot, si unul de umplutura. Formula 1 nu este la fel ca acu' cativa ani. Daca cautati pe internet cand cei de la Top Gear au facut un mini-documenetar despre Ayrton Senna, ati vedea ca apare si Hamilton si spune ceva de genul 'In zilele de astazi, in formula 1 nu mai conteaza pilotul, ci materialul care il are la dispozitie'. Toti va legati de Alonso, dar nu oricine poate aduce sponsor cum e Santander. Cum este si acea vorba din popor 'Dintr-un c***t, nu poti face un palat' Si cu toate astea, Ferrari nu scoate masina extraordinar de buna ca pe vremea lui Schumacher, oricum ce-i drept, pe vremea aia erau cei mai buni strategi din F1 la Ferrari. Chiar am vazut acu' cateva zile niste comentarii cum ca, daca Alonso nu ajungea la Ferrari, Kimi ar mai fi castigat minim un titlu mondial. NU PREA CRED, Kimi dupa ce a castigat titlul, chiar l-a durut in basca de F1, era beat tot timpul, in cursa daca avea un start bun si ajungea pe locul 3-4-5, acolo ramanea. Probabil si Kimi a avut nevoie sa-si faca curatenie prin ganduri. Iar acum e mai hotarat ca niciodata sa faca performanta. Daca Ferrari ar trage sforile in F1, atunci si cand a aparut discutia cu aripa fata a celor de la RBR ar fi fost penalizata destul de grav. Ferrari au putere doar in garajul propriu, ca fiecare echipa de altfel!
    2 0
  • pinochio
    da, erau ordine de echipa si pe vremea lui schumi. Dar el castiga si singur (mai mereu), fara niciun ajutor. Alonso se taraie in pluton si ia tot ce se poate de la massa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru