Maldonado şi Kobayashi, amendaţi pentru incidentele de la Silverstone

de Daniel Popescu
Luni, 09.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pastor Maldonado şi Kamui Kobayashi au fost amendaţi cu 10.000 şi, respectiv, 25.000 de euro pentru incidentele provocate în cursa de la Silverstone.

Esential 10.000 de euro este amenda primita de Pastor Maldonado pentru incidentele de la Silverstone
25.000 de euro va scoate Kamui Kobayashi din buzunar dupa ce a lovit trei mecanici la intrarea la boxe
Pastor Maldonado a scăpat de o penalizare pe grila de start a Marelui Premiu al Germaniei după incidentul în care l-a implicat pe Sergio Perez în cursa de duminică de la Silverstone.

După ce au ieşit simultan de la boxe, pilotul echipei Williams a intrat cu monopostul în Perez şi a provocat abandonul mexicanului. La finalul cursei, comisarii au considerat că Maldonado este vinovat, însă au decis să-l pedepsească doar cu o mustrare scrisă şi o amendă de 10.000 de euro. Pilotul din Venezuela şi-a admis vina pentru incident, însă susţine că nu a fost un atac deliberat la adresa rivalului său.

"Cred că de data asta am avut ghinion, pentru că am pierdut controlul monopostului la intrarea în viraj, chiar la apex, întâi cu partea frontală, apoi şi cu partea din spate.

S-a întâmplat înainte să ajung pe bordură şi după ce a am ieşit de la boxe cu sistemul DRS deschis. Am frânat chiar înainte de punctul de frânare şi cred că accidentul s-a întâmplat pentru că unghiul pe care l-am avut în interiorul virajului nu a fost suficient pentru condiţiile în care erau pneurile", a declarat el.

Între timp, Kamui Kobayashi a fost amendat cu 25.000 de euro pentru o "manevră nesigură pe linia boxelor". Japonezul a frânat prea târziu când a intrat la boxe şi a doborât trei dintre mecanicii echipei, iar doi dintre aceştia au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Accidentul s-a produs din vina mea şi vreau să-mi cer scuze echipei. Sigur că am forţat pentru puncte, dar fără niciun dubiu am frânat prea târziu în pitlane. Pneurile fată s-au blocat, nu am putut controla monopostului şi aşa am ratat punctul de oprire. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat şi sper că cei trei mecanici se vor face bine în curând", a precizat pilotul echipei Sauber.

Via FIA

Comentarii (4)

  • fan f1
    Doi kamikaze, unul pur sange, celalalt veritabil si el.
    10 0
  • Mai penibili de atat nu pot fi cei de la FIA....10.000 de euro este un fleac pt. cnv care aduce vreo 40 de milioane la Williams doar din sponsori.
    12 2
  • Cand Kobayashi a intrat in mecanici lui,"domnul" Antal Putinica a zis ca "N-a a fost rau".Daca eram seful DIGI il dadeam afara cu tot cu rasul lui arogant,agasant si iritant(apropo Antale,nu mai rade singur la "glumele" tale,esti penibil),ca sa nu mai zic de aprecierile lui de comentator de motorsport de doi lei(ex:cand Ham a revenit dupa ce a fost depasit de Alonso si dupa aia s-a dus ca ................... dupa trasa ideala,Antal a spus ca a avut mai multa apasare aerodinamica din cauza DRS si de aceea la depasit pe moment pe Alonso,dar de fapt Ham a franat mai tarziu decat Alonso care a franat corect ca sa se inscrie pe trasa ideala),Laurentiu Mandu si Cobilanschi iti dau clasa oricand,cred ca ei ar trebui sa fie la Formula 1,nu unul care habar nu are ce vorbeste si mai e si subiectiv,greseala capitala a unui comentator sportiv.Daca vrei Antale fa un sondaj sa vedem cine va sustine si cine nu.De acum incolo o sa ascult online comentariul celor de la sky sau bbc.Ciao.
    10 0
  • N-are rost sa aveti pretentii la un comentariu "decent" pe un canal in care cele mai importante stiri sunt despre Liga lu' Mitica si Stelutza lu Gigi.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru