Marinescu: "A fost fascinant să pilotez pe ploaie fără să văd nimic în faţă"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.06.2012
Mihai Marinescu a dezvăluit experienţa prin care a trecut în cursa de duminică din Formula 2 de la Spa-Francorchamps, în care a pilotat pe ploaie fără să vadă nimic în faţa sa.

Mihai Marinescu a revenit de la etapa de Formula 2 de la Spa-Francorchamps cu un loc patru obţinut în cursa de sâmbătă.

Ploaia l-a împiedicat însă pe braşovean să termine în puncte şi în cursa de duminică, care i-a oferit totuşi o experienţă unică: a ştiut configuraţia circuitului chiar dacă nu vedea nimic în faţa sa din cauza ploii abundente.

"La intrarea Safety Car-ului la boxe (n.r în turul 2) am fost lovit din spate de un pilot în virajul La Source. Am pierdut tot. Am revenit ultimul, dar mă simţeam confortabil în acele condiţii de ploaie. Nu vedeam nimic din cauza apei aruncate în aer de maşinile din faţă. Dar ştiam şi simţeam unde mă aflam pe circuit datorită vitezei cu care rulam. Acest lucru mi se pare fascinant. Să mergi legat la ochi şi totuşi să ştii unde te afli cu precizie şi când urmează virajul. Îmi era frică doar să nu mă trezesc cu maşini foarte lente sau cu răsucite în fata", a precizat braşoveanul în vârstă de 23 de ani pe blogul sau.

Ulterior, cursa a fost întreruptă şi abandonată din cauza condiţiilor meteo dificile, astfel că Marinescu a fost considerat clasat pe locul 12.

Astfel, la jumătatea sezonului competiţional, Marinescu ocupă locul patru în clasamentul general cu 86 de puncte, fiind la 52.5 puncte în spatele liderului Luciano Bacheta.

"Am ajuns la jumătatea sezonului. Şi nu sunt mulţumit nici de weekend în sine, nici de cum mă situez în campionat", a adăugat el, referindu-se la obiectivul stabilit la începutul sezonului: să câştige titlul şi să obţină un test cu un monopost Williams de Formula 1.

Via | Mihai Marinescu

Comentarii (1)

  • Da , genial......pacat ca ai pierdut orice sansa la campionat :))) Pacat de tine ca nu te concentrezi atunci cand e nevoie:(
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru