Marinescu castiga puncte si in a doua cursa de la Silverstone!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.04.2010
Mihai Marinescu a terminat pe locul 8 a doua cursa de la Silverstone din Formula 2 si a obtinut astfel inca 4 puncte in clasamentul general.

Marinescu a luat startul de pe pozitia a 10-a a grilei de start si a reusit sa se mentina pe acest loc in prima parte a cursei.

Spre deosebire de prima cursa, romanul a reusit de aceasta data sa se mentina in imediata apropiere a pilotului aflat in fata sa, lituanianul Vasiliauskis, insa aerodinamica monoposturilor de Formula 2, asemanatoare cu cea din Formula 1, nu i-a permis sa lanseze un atac.

Chiar si in aceste conditii, Marinescu a urcat rapid doua pozitii pana pe locul 8, ca urmare a abandonurilor suferite de britanicii Gladdis si Stoneman, ultimul retragandu-se dupa ce l-a lovit din spate pe Philipp Eng intr-un duel pentru primul loc.

Incepand cu a doua parte a cursei, Marinescu si-a consolidat semnificativ pozitia a 8-a in fata urmatorului sau, indianul Ebrahim, diferenta dintre cei doi ajungand la aproape 10 secunde.

Ultima parte a cursei nu a adus nimic nou pentru pilotul nostru, care si-a trecut astfel in palmares o noua clasare in puncte in Formula 2. Gratie celor 4 puncte castigate in aceasta dupa-amiaza, Marinescu a ajuns la un total de 10 puncte la finalul primei runde de la Silverstone, intrucat in prima cursa a terminat pe 7.

In clasamentul general, romanul ocupa locul 7 cu 10 puncte, in timp ce liderul Jolyon Palmer a ajuns la 43 de puncte.

Cel mai bun timp al romanului pe parcursul cursei a fost 1:40.050, sensibil mai slab decat cel obtinut in prima cursa de la Silverstone.

Cursa a fost castigata de austriacul Philipp Eng, care a reusit sa ii tina piept in prima parte lui Stoneman si, dupa abandonul acestuia, lui Jolyon Palmer.

Iata clasamentul complet al cursei:

silverstone

Cronica primei curse de Formula 2 in care Marinescu a terminat pe locul 7 este disponibila aici.

Urmatoarea etapa de Formula 2 va avea loc in Maroc pe circuitul de la Marrakech in perioada 30 aprilie - 2 mai.

Comentarii (10)

  • felicitari
    Felicitari si la mai mare.
    A demonstrat ca e un pilot bun si constant si faptul ca merita un loc in formula 2, Sa speram ca avea puterea financiara sa concureze tot parcursul campionatului si ca la sfarsit sa ocupe un loc cat mai bun.
    Inca odata felicitari si bafta in continuare.
    8 0
  • da..
    Rezultate bune. Ma astept la clasari si mai bune in urmatoarele curse.
    P.S. Eng e austriac
    6 0
  • @daniel
    Ultima parte a cursei nu a adus nimic nou pentru pilotul nostru, care si-a trecut astfel in palmares o noua clasare in puncte in Formula 1. Ce bine ar fi ca asta sa nu fie o greseala
    6 0
  • romania se prescurteaza ROU nu ROM
    Felicitari, merge bine omul.
    2 0
  • Baravo Beu!
    Bravo Beu! Sa speram ca vor veni si rezultate mai bune odata cu acomodarea cu monopostul.
    1 0
  • Tare
    Foarte tare rezultat. Marinescu s-a dat cu schiurile iarna asta in timp ce altii erau pe pista si se antrenau. Ruginit, a venit in top 10, cand o sa inteleaga masina si isi revine la reflexele normale, vine in top 3.
    0 0
  • Catalin
    chiar asa, foarte bine...
    foarte bine a mers, isi pastreaza locul in cursa, nu face nici o depasire, nu preseaza pe nimeni, timpi slabi pe tur.... mergem mai departe, baiatule
    3 4
  • Catalin
    chiar asa, foarte bine...
    foarte bine a mers, isi pastreaza locul in cursa, nu face nici o depasire, nu preseaza pe nimeni, timpi slabi pe tur.... mergem mai departe, baiatule
    1 3
  • bun asa!
    Excelent, Mihai! Se poate! Sper sa reuseasca sa mearga si la etapele urmatoare si sa faca si mai bine de atat!
    @ automarket: sunt cateva mici greseli in articol, anume Mihai Marinescu a strans puncte in F2, nu in F1 (desi ne dorim cu totii asta! :P), iar Phil Eng e austriac, nu britanic. In rest, numa' bine!
    0 0
  • Marinescu
    Felicitari!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru