Marinescu confirmă prezenţa în Formula 2: "Vreau să câştig titlul!"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.04.2012
Mihai Marinescu a confirmat marţi că va concura în sezonul 2012 al Formulei 2 şi a dezvăluit că obiectivul său este să câştige titlul pentru a obţine un test de Formula 1 cu Williams.

Mihai Marinescu a anunţat marţi că a reuşit să-şi asigure bugetul pentru participarea în sezonul 2012 al competiţiei Formula 2. La fel ca şi anul trecut, braşoveanul în vârstă de 23 de ani va fi sprijinit financiar de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe lângă o serie de alţi parteneri şi sponsori.

Înaintea celui de-al treilea sezon în competiţie, Marinescu spune că a căpătat suficientă experienţă pentru a-şi propune să câştige titlul, performanţă care i-ar permite să testeze un monopost Williams de Formula 1.

"Sunt bucuros să revin în Formula 2 pentru sezonul 2012. Mi-a plăcut să concurez în această competiţie, aşa că a fost o alegere naturală să continui aici, într-un mediu familiar şi prietenos. Cu siguranţă vreau să câştig campionatul şi să obţin marele premiu, testul cu monopostul Williams de Formula 1, dar am învăţat că sezonul este lung şi că trebuie să fii constant şi să munceşti din greu pentru a-ţi îndeplini visul."

"Piloţii pentru sezonul 2012 sunt foarte buni, iar concurenţa va fi puternică, dar spectaculoasă pentru spectatori.

Îmi voi face treaba, voi încerca să fiu pe podium la fiecare cursă şi voi lupta pentru victorii. Dacă îmi fac treaba perfect va veni şi marele premiu", a declarat braşoveanul pentru site-ul oficial al Formulei 2.

Pilotul român confirmase prezenţa în Formula 2 şi la sfârşitul lunii martie, însă după numai 24 de ore a revenit cu precizarea că nu şi-a asigurat încă bugetul pentru acest an.

Marinescu a concurat în Formula 2 începând din sezonul 2010, însă primele performanţe au venit un an mai târziu, când a obţinut la Monza prima victorie în această competiţie. În cele 16 curse din 2011, braşoveanul a mai obţinut trei podiumuri, un loc patru şi două locuri cinci, terminând sezonul pe locul cinci în clasamentul general cu 138 de puncte. La fel ca anul trecut, el va concura cu numărul 9 inscripţionat pe monopostul construit de Williams.

Formula 2 este cea mai accesibilă competiţie spre Formula 1 din punct de vedere al costurilor, mai ales că pilotul care câştigă titlul va putea efectua o sesiune de teste cu Williams F1.

De asemenea, primii trei piloţi din clasamentul general primesc automat licenţa FIA pentru a putea concura în Formula 1. Sezonul 2012 al Formulei 2 va incepe in weekendul 13-15 aprilie şi va fi transmis în Europa de postul de televiziune Motors TV.

Marinescu devine astfel al doilea pilot român confirmat în sezonul 2012 al sporturilor cu motor, după ce piteşteanul Robert Visoiu în vârstă de numai 16 ani a fost confirmat ca pilot al echipei Jenzer Motorsport în competiţia GP3.

Via | Formula 2

Comentarii (1)

  • Bucurie
    Mihai sa nu te lasi, sa castigi, sa ajungi in formula 1, atunci o sa transmita toate canalele de tv formula 1, nu ca acum! nu esti RDS-ist nu vezi formula 1...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru