Marinescu, locul 7 in prima cursa de Formula 2 sezonului 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.04.2010
Mihai Marinescu a castigat 6 puncte la debutul in Formula 2, dupa ce a terminat pe locul 7 prima cursa de la Silverstone.

Mihai Marinescu a demonstrat inca o data ca isi merita locul in competitia Formula 2, reusind sa castige puncte inca de la prima cursa a sezonului 2010.

Plecat de pe pozitia a noua a grilei de start, romanul a profitat de problemele inregistrate de doi dintre rivalii sai prezenti in fata sa si a terminat pe locul 7 la capatul unei curse linistite, in care nici nu a fost atacat, dar nici nu a reusit sa-l ameninte pe ocupantul pozitiei a sasea.

Pentru performanta sa, romanul si-a trecut in cont 6 puncte in clasamentul general, ocupand astfel locul 7 inaintea celei de-a doua curse programate duminica.

FILMUL CURSEI

Marinescu a plecat in prima cursa de pe pozitia a noua a grilei de start, insa a reusit sa urce doua locuri ca urmare a problemelor inregistrate de doi dintre pilotii din fata sa. Britanicul Jack Clarke, locul 8 in calificari, a calat motorul la start si a fost nevoit sa abandoneze, in timp ce danezul Johan Jokinenm nu a reusit sa profite de locul 2 ocupat pe grila si s-a retras din cursa in primul tur in urma unei iesiri in decor.

In spatele romanului s-a plasat temporar rusul Samarin, insa acesta a fost nevoit sa abandoneze in turul 12 dupa ce a vazut steagul negru pentru un start fals.

Marinescu a avut parte de o cursa linistita, insa nu a putut tine ritmul cu britanicul Bratt aflat in fata sa, care a terminat cursa la 11 secunde in fata sa.

Cel mai bun timp al sau in timpul cursei a fost 1:39.909.

Cursa a fost castigata fara emotii de Jolyon Palmer, fiul fostului pilot Jonathan Palmer avand parte de o cursa linistita. Britanicul Stoneman a terminat pe pozitia a doua dupa ce a profitat de abandonul lui Jokinenm, in timp ce podiumul a fost completat de rusul Afanasiev.

Iata clasamentul complet al cursei:

cursa_silverstone

 A DOUA CURSA DE DUMINICA, LA ORA 17:35

A doua cursa din cadrul primei etape a sezonului 2010 al Formulei 2 va avea loc tot duminica, cu incepere de la ora 17:35. Inregistrarea cursei va putea fi urmarita pe postul de televiziune Eurosport 2 luni, cu incepere de la ora 15:15.

Comentarii (9)

  • bravo
    Foarte bine Mihai !
    10 0
  • biiiiine MIHAI!
    SUCCES si LA MAI MARE!!!
    9 0
  • ceau
    felicitari Mihai si la mai mare!!!!!!
    7 0
  • bravo
    Excelent rezultat !
    6 0
  • am vazut cursa
    Masinile de F2 au devenit foarte performante in materie de aerodinamica si din acest motiv depasirile au lipsit cu desavarsire ! avem parte de sindromul F1
    6 0
  • bravo
    bravo Mihai tot inainte
    3 0
  • locul 8 in cursa 2
    Locul 8 in cursa 2. Eu zic ca e un start excelent pentru Beu.
    Sa vedem cursa din Maroc unde britanicii nu au concurat "zi de zi" ca pe Silverstone. Mai multe posibilitati pentru depasire si mai virajat.
    3 0
  • Catalin
    deocamdata doar penibil
    ce rezultat mare a facut ? eu inteleg ca dl. Mihai Marinescu de fata este doar un gen de sofer indian (gen Khartikeian sau Chandong sau cum i-o chema) care-si cumpara volanul in formule. Prin urmare unde este talentul sau ?
    0 2
  • penibil?
    pentru "Miki pilotu care stie totu'" aka Catalin - uite penibilul descris de italieni: "Da sottolineare la grande corsa di Mihai Marinescu, settimo al debutto davanti i più esperti Armaan Ebrahim e Nicola De Marco." dupa cursa 1. "Si è confermato un rookie dalle ottime prospettive il rumeno Mihai Marinescu, ancora a punti con l'ottava posizion" dupa cursa 2. Aia care se pricep apreciaza rezultatul la justa lui valoare. Tu Miki, care ai un cui contra lui Marinescu, ca-l depaseste in performante pe protejatul tau, n-ai cum sa vezi corect. Si inclusiv ca sa intri in F1 trebuie sa vi cu valiza, nimeni nu te ia gratis. difera doar pretul in functie de valoarea piltului, atat. In rest, in toate formulele pregatitoare se plateste. De aia pilotii au sponsori! Asteptam (cred ca toti care sustinem valorile Romaniei) sa-ti ceri scuze publice dupa primul podium al lui Mihai (care poate veni repede, probabil la Monza).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru