Marinescu: "Nu am nicio certitudine că voi concura în F2 şi în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 25.03.2011
Mihai Marinescu caută în continuare sprijin financiar pentru a putea participa în sezonul 2011 al Formulei 1, iar rezultatele din teste demonstrează că românul îşi merită locul pe grila de start.

Viitorul lui Mihai Marinescu în lumea sporturilor cu motor rămâne în continuare incert, întrucât nu a reuşit încă să stragă bugetul necesar pentru a participa la un nou sezon de Formula 2.

Noua ediţie de campionat va începe la jumătatea lunii aprilie, iar pilotul român a participat în această săptămână la o sesiune de teste pe circuitul de la Silverstone. El a stabilit cel mai bun timp într-una dintre cele patru sesiuni ale zilei şi a terminat pe locul trei în clasamentul general, rezultat în urma căruia consideră că merită să fie prezent pe grila de start.

"Câteva ajustări fine în pilotaj şi primul timp al sesiunii 3 a fost realizat. Însă timpul care conta avea să urmeze în sesiunea patru când aveam posibilitatea de a folosi overboostul. Un pic de trafic m-a făcut să pierd 0.271 secunde şi am teminat sesiunea pe 3. Nu e de loc rău rezultatul, însă dacă vom participa în campionat va trebui să trag mai mult de atât. În acest moment nu avem nici o certitudine pentru campionat, dar rezultatul cred că arata de ce sunt în stare", a scris pilotul braşovean pe blogul personal.

Iată evoluţia lui Marinescu în ultima parte a testelor de la Silverstone:

 

Următoarea sesiune de teste de Formula 2 va avea loc pe circuitul Snetterton din Marea Britanie, acolo unde Marinescu speră să fie de asemenea prezent.

Via | Mihai Marinescu

Comentarii (4)

  • ?
    De cati va ani deja el tot cauta sponsorizare. Mi se pare mie sau pilotii buni in general sunt platiti ?

    Ma bucur ca el a ajuns in F2, dar daca nu e bun ca sa ajunga in F1 eu personal nu stiu sincer de ce mi-as baga banii sa investesc in el.

    Este o parere subiectiva.
    3 11
  • nu prea
    Adevarul e ca nu prea au demonstrat romanii nostrii mare lucru. Sa fim obiectivi, toti pilotii au fost sprijiniti dar hamilton la varsta lor castigase 5 MARI competitii si debuta in Formula 1. Ei nu castiga nimic si sunt disperati sa ajunga cat mai sus si apoi se mira ca nu sunt bani. Pai normal ca nu sunt bani daca ei incearca sa CUMPERE locul. Acesti piloti au deschis un drum si sa speram ca o sa vina altii din urma mai talentati...
    3 1
  • salut
    da ai dreptate pilotii buni sunt platiti,insa pana sa ajunga acolo,pana si Schumacher a trebuit sa plateasca la debutul la Jordan!
    3 2
  • raz, gabi - sa fi platit sa concurezi inseamna ca ai ajuns sa ai rezultate in F1, in Indycar, etc. sau ca ai ajuns la maturitate si te dai in turisme.

    Pana in F1 platesti, cauti bugete in fiecare an si daca le gasesti, arati ce poti.

    Chiar si in F1 intrii cu bani, Perez sau Maldonado platesc bani grei sa fie acolo (banii lui Maldonado - PDVSA l-au scos pe Hulkenberg de la Williams, iar Hulkenberg e un real talent, de talia lui Vettel sau Hamilton). Petrov, podium azi, a platit inclusiv anul asta (adica a adus sponsorul Lada la echipa, la ordinul lui Putin) si abia dupa ziua de azi poate spera ca de la anul sa primeasca salariu ca sa conduca.

    Adica locul se CUMPARA, asa merge in motorsport. Doar ca cine castiga are sanse mai mari sa gaseasca bani aka sponsori.

    Hamilton - de la 8 ani e sponsorizat de Mercedes / Mobil 1. A avut in fiecare an bugetele asigurate si nu a avut grija banilor pentru a concura, s-a concentrat doar pe pregatire, fara restrictii financiare. S-a dat cat a avut nevoie, a avut acces la cele mai bune centre de pregatire, la cele mai bune simulatoare. E normal ca a castigat, a fost tot timpul foarte bine pregatit. La fel si Vettel, din karting platea RedBull pentru el. La fel va fi un Nick de Vries, va fi campion mondial in F1 peste 10 - 12 ani, se stie de acum.

    Toti astia, precum si altii asemeni lor, s-au nascut in tara potrivita, unde au putut fi remarcati inca din karting si selectati, pentru talentul dovedit, sa devina campioni.

    Pe ai nostrii, care la 14 ani se dadeau tot la Targu sau la Bacau, cine sa-i vada? Poate acum sa rasara alta generatie, care sa fie mai bine sustinuta - Marcu, Visoiu castiga in kartingul international si se vad. Daca sunt sustinuti de la intrarea in formulele minore si li se asigura finantare pentru a parcurge toti pasii (Formula Renault, F3, F2 / World Series, GP2), vor putea ajunge in F1.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru