Marinescu: "Nu ştiu sigur dacă voi concura în Formula 2 în 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.03.2012
Mihai Marinescu a dezvăluit că nu are încă locul asigurat pe grila de start a sezonului 2012 al Formulei 2, în ciuda anunţului făcut cu numai două zile în urmă.

Pilotul român Mihai Marinescu a anunţat miercuri pe conturile sale oficiale de pe reţelele de socializare Twitter şi Facebook că va concura în Formula 2 şi în sezonul 2012.

Anunţul a fost făcut chiar în dimineaţa zilei în care a participat la sesiunea oficială de teste de pe circuitul de la Silverstone, acolo unde şi-a demonstrat abilităţile după ce a terminat pe locul doi.

Cu toate acestea, în comunicatul de presă care a prezentat rezultatele braşoveanului în teste, Marinescu a dezvăluit că nu are încă locul asigurat în Formula 2 pentru sezonul 2012.

"Nu ştiu încă sigur dacă voi concura în Formula 2 în acest an, însă mi-am propus să termin sezonul în primii trei în orice campionat voi evolua. Chiar dacă testul a fost foarte bun, nu există nicio confirmare că voi pilota în campionat în acest an. În acest sport nimic nu este sigur 100%. Niciodată nu a fost şi niciodată nu va fi. Ce aţi văzut (n.r - miercuri) a fost o greşeală. Îmi pare rău că v-aţi făcut speranţe", a precizat el.

Totuşi, numele lui Marinescu apare în continuare pe lista oficială a piloţilor pentru sezonul 2012 de pe site-ul oficial al Formulei 2.

Nu este exclus că principalul motiv pentru care prezenţa în Formula 2 nu este sigură să fie legat de unul dintre sponsorii săi. De altfel, Marinescu precizează pe site-ul său oficial că aşteaptă propuneri de colaborare din partea companiilor interesate să-şi inscripţioneze logo-ul pe monopostul său.

Situaţia este practic similară cu cea de anul trecut, când pilotul aştepta finanţare pentru fiecare cursă în parte, întrucât nu avea bugetul asigurat pentru tot sezonul.

Referindu-se la testele de la Silverstone, braşoveanul în vârstă de 23 de ani este încântat de modificările aduse monopostului, care vizează trecerea la pneuri Yokohama şi noi frâne din carbon.

"Am avut o zi de teste foarte bună la Silverstone. Mă bucură introducerea noilor frâne din carbon şi schimbarea pneurilor. Aceste modificări erau necesare în campionat. La finalul zilei am constatat că pneurile Yokohama au o viaţă mai lungă şi asta îţi permite să faci mai multe tururi de pistă de-a lungul unui weekend de cursă", a mai precizat el.

Sezonul 2012 al Formulei 2 debutează în weekendul 13-15 aprilie cu etapa de la Silverstone.

Via | Mihai Marinescu

Comentarii (6)

  • Sponsorizare
    Chiar n-are niciun parvenit din tara asta bani sa sustina un pilot roman in sport peste hotare? Astia stiu doar sa fure si sa stranga sub saltea. N-ar ajuta pe nimeni cu nimic.
    9 0
  • rastafan2
    crezi ca in acest sport (si in toate) se cere de pomana ?? Se sta cu mina intinsa ? Este nevoie de un parteneriat .... asta inseamna ca ambele parti au de cistigat . Faptul ca el nu gaseste sponsori se datoreaza lipsei de competivitate a firmelor romanesti in afara . Nimeni nu arunca cu banii in vint , nici chiar tu . Atunci cind companii din Romania vor dori sa=si faca publicitate in exterior , adica , sa se vada pentru a se promova ca firma , va avea si el sponsori din plin . Pina atunci ............
    3 2
  • theo55
    Nu ma refeream la firme competitive. Nu ma intelege gresit. Ma refeream la toti bogatasii care cheltuie sute de mii de euro pe nimicuri, care arunca zeci de mii de euro la lautari, statul care arunca bani in buzunarul lor... etc. Daca ar "arunca" 300 de mii de euro pe un monopost vazut in lumea intreaga, ce-ar avea? Cred ca ar fi ceva publicitate pt tara noastra. Eu cred ca s-ar castiga din turism mai mult de atat si poate asta ar fi marca noastra competitiva - ROMANIA.
    8 0
  • @rastafan2
    Din cate imi aduc aminte , Mihai a fost sponsorizat de Romania. Cel putin anul trecut sigur era, anul asta nu stiu.
    Mai cotizau si Primaria Brasov, KG Clean Energy si BRD(parca). Sa speram ca reuseste sa-si gaseasca sponsori repede , pentru a se concentra mai mult pe condus si mai putin pe finante.
    5 0
  • @Dpp
    Da, asa este, a fost sponsorizat de Guvern, dar partial, de fapt foarte putin. Ar trebui sa-i asigure macar jumatate din curse. Pana la urma e un mod foarte bun de a promova frunza.
    5 0
  • fotbal
    nu vedeti ca la noi se vb numai de fotbal bate mingea ca ciobanul ca nici macar calitate nu poti spune ca ai in tara asta numai limitati care vb de liga 1, multe publicatii din ro sunt niste inepti au 80% content despre fotbal cum sa ne vada lumea asa, media si prin ineptii lor fac ca acest sport formula 1 sformula 2 etc sa fie inexistent in unele cazuri.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru