Marinescu rememoreaza performanta obtinuta la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.04.2010
Mihai Marinescu a explicat modul in care a castigat 10 puncte in prima etapa de Formula 2 de la Silverstone.

Mihai Marinescu a debutat cu dreptul in competitia Formula 2, reusind sa-si treaca in cont doua clasari in top 10 in cele doua curse din cadrul primei etape desfasurate pe circuitul de la Silverstone.

Romanul a atras atentia prin prestatia constanta de pe tot parcursul weekendului, insa lucrurile nu au fost atat de simple precum ar putea parea la prima vedere. Cele doua sesiuni de antrenamente au avut loc pe un circuit cu o aderenta foarte slaba, motiv pentru care Marinescu a fost nevoit sa incerce setari diferite pentru monopost.

“Au fost doua sesiuni pe o pista foarte murdara si lipsita de aderenta. In prima sesiune am inceput cu setarile gasite in teste ca fiind cele mai bune, insa acestea au trebuit un pic modificate pentru a compensa lipsa de aderenta, iar atentia mea a fost indeptata mai mult pe corectarea greselilor de pilotaj observate dupa testul de luni si analizate in zilele de dupa acesta".

"In a doua sesiune pista a fost la fel de murdara, deci din nou nu s-au putut scoate timpi foarte buni. Setarile facute in sesiunea 1 si micile adjustari adaugate pentru sesiunea 2 mi-au dat incredere ca ma voi putea lupta pentru unul din locurile fruntase in calificarile de sambata”, a precizat Marinescu pe blogul sau.

Conditiile pistei s-au modificat radical a doua zi, iar romanul s-a confruntat cu o aderenta mult mai buna in calificari.

“Surpriza a fost cand am gasit in prima sesiune de calificari un circuit foarte curat si aderent.

In primul stint am avut suficient timp pentru a intelege limite pistei si a masinii si sa imi dau seama unde pot impinge  mai mult pe gumele noi. In stintul 2 am pus gumele noi, iar plusul de adereta s-a simtit imediat. A doua sesiune de calificari a fost una similara cu cea de dinainte, cu singura diferenta ca afara era mult mai cald, iar timpii din sesiune de dimineata nu au putut fi egalati”, a adaugat el.

In ceea ce priveste desfasurarea celor doua curse de duminica, Marinescu a admis ca sansele de depasire au fost limitate de configuratia aerodinamica a monoposturilor, motiv pentru care spectacolul nu a fost unul de o calitate foarte buna.

“In prima cursa de duminica am avut un start foarte bun, castigand pana in primul viraj o pozitie, dupa care am mai reusit sa mai fac o depasire in virajul urmator. De aici incolo, nici o schimbare, intrucat s-a rulat monoton. Am observat ca in acest campionat, cu acesta masina, este destul de greu sa faci depasiri, datorita faptului ca masinile sunt foarte apropiate intre ele, iar aspiratia nu ajuta nici ea foarte mult”, a explicat el.

In schimb, romanul a fost aproape de un accident in a doua curaa de duminica, dupa ce a ajuns din urma cu un tur un pilot intarziat, care a refuzat insa sa ii faca loc.

“A doua cursa s-a desfasurat in mare masura pe acelasi calapod, insa nici aici nu am putut face vreo depasire, chiar daca toata cursa l-am urmarit indeaproape pe pilotul din fata.

A fost un moment mai emotionant pe la jumatatea cursei, cand am prins un pilot intarziat. Desi a fost semnalizat de catre comisarii de cursa cu steagul albastru, in momentul in care am vrut sa-l depasesc acesta si-a tinut trasa in sicana Abey, neuitandu-se in spate si nefacand loc, mai-mai sa ne lovim. L-am evitat, dar am pierdut de tot contactul ce cel din fata. Am impins pentru al prinde din urma, ceea ce am si reusit pana la finalul cursei”, a mai spus el.

Marinescu este ambitionat de rezultatele obtinute la Silverstone, insa admite ca mai are mult de munca pentru a putrea lupta pentru un loc pe podium in etapele urmatoare. “Dupa acest weekend pot spune ca au fost doua curse acceptabile, dar daca vreau sa urc pe podium si sa ma fac vazut, trebuie sa trag mult mai tare”, a incheiat el.

Marinescu a confirmat ca va participa si la a doua cursa de Formula 2 din acest sezon, care va avea loc in perioada 7-9 mai in Maroc, pe un circuit stradal din Marrakech.

Via | Mihai Marinescu | Foto: Formula Two

Comentarii (3)

  • Bafta
    Dumnezeu sa te ajute Mihai.Imi pare rau ca nu pot sa te ajut financiar.Fii tu insati !Iti tin pumnii.
    2 0
  • Marinescu
    Ce cauta stirile despre Marinescu in rubrica Formula 1 ? E Formula 2 nu formula 1. V-a spalat creierii si voua Alexandrescu ?
    0 2
  • vladut esti deplorabil ......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru