Marinescu: "Vreau să reprezint România în Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.10.2011
Mihai Marinescu speră să-şi îndeplinească visul de a reprezenta România în Formula 1, iar pentru anul viitor îşi propune să concureze în GP2.

Mihai Marinescu a revenit în România după victoria obţinută sâmbătă în Formula 2 pe legendarul circuit de la Monza.

Braşoveanul în vârstă de 22 de ani şi-a exprimat satisfacţia pentru prezenţa steagului României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere şi speră ca în viitorul apropiat să fie capabil să-şi reprezinte ţara în Formula 1.

"Este o onoare pentru mine să reprezint motorsportul romanesc la acest nivel şi este o bucurie şi mai mare pentru mine pentru rezultatul pe care l-am obţinut. Este munca mea de ani de zile şi dorinţa care m-a determinat să ajung la acest nivel. Sunt onorat că sunt susţinut de România şi mă bucur foarte mult că pot să aduc un astfel de trofeu acolo unde îi este locul, pentru că vreau să reprezint România în Formula 1 şi să aduc motorsportul mondial în România. Am toate şansele să ajung în Formula 1 şi trebuie să continui în acest ritm de a câştiga", a declarat Marinescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru sezonul următor, obiectivul principal al lui Marinescu este să concureze în GP2, acesta fiind de altfel ultimul pas pentru a accede pe grila de start a Formulei 1.

Principalul impediment pentru român este bugetul de aproximativ trei ori mai mare decât cel din Formula 2 de care are nevoie pentru a putea participa în competiţia patronată de Bernie Ecclestone.

Cel puţin o parte din buget va fi însă asigurat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, potrivit declaraţiilor ministrului Elena Udrea. "Categoric, discutăm şi îl vom susţine şi anul viitor. Vom continua parteneriatul cu Mihai Marinescu şi vom derula toate procedurile pe care ministerul trebuie să le îndeplinească pentru a avea o înţelegere financiară şi anul viitor", a precizat Elena Udrea.

Marinescu ar putea obţine dreptul de a testa un monopost de GP2 chiar înainte de startul sezonului viitor, în cazul în care va termina pe locul trei în clasamentul general al Formulei 2. De altfel, acesta este şi obiectivul pilotului român, care admite însă că are nevoie de o victorie în ultima etapă de la Barcelona pentru a avea şansa la o astfle de clasare.

"Pentru următoarea etapă de la Barcelona mi-am propus să termin pe podium ambele curse şi cred că am şanse să câştig cel puţin una dintre cele două curse.

Dacă voi reuşi acest lucru sper să termin în primii trei în clasamentul general. Am mai concurat la Barcelona şi iniţial nu mi-a plăcut atât de mult, dar am început să mă obişnuiesc cu el şi mă simt foarte confortabil."

"De aceea, am încredere că şi la Barcelona voi avea un rezultat foarte bun. Într-adevăr, depăşirile sunt foarte grele acolo, dar sper să am un timp bun în calificări, să fiu cât mai în faţă pe grila pentru start şi să nu fiu nevoit să fac depăşiri. Testul de GP2 ar însemna foarte mult pentru mine, pentru că pot să pilotez o maşină pe care până acum nu am avut ocazia de a o încerca", a mai precizat el.

Etapa de la Barcelona, ultima a sezonului 2011, va avea loc în perioada 28-30 octombrie. În prezent, Marinescu ocupă locul 5 în clasamentul general şi trebuie să recupereze 39 de puncte pentru a termina pe locul trei.

Comentarii (1)

  • bavo beu...
    ..hai ca se poate. Daca nu era nenorocirea din cursa 2 erau sanse enorme sa il prinzi pe Pineiro inca de la Monza.
    25 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru