Marussia, tentată să concureze cu doi piloţi în SUA pentru a-şi păstra poziţia în clasament

de Daniel Popescu
Luni, 13.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marussia este determinată să-şi păstreze locul nouă în clasamentul constructorilor, astfel că cel mai probabil va alinia doua monoposturi la startul Marelui Premiu al Statelor Unite.

Esential 9 este locul ocupat de marussia in clasamentul constructorilor
2 puncte a acumulat Marussia in sezonul 2014
Marussia a concurat în Marele Premiu al Rusiei doar cu Max Chilton, întrucât a preferat să nu-l înlocuiască pe Jules Bianchi, care a suferit un grav accident în finalul cursei de la Suzuka.

Graeme Lowdon, directorul sportiv al echipei din Rusia, admite că decizia a fost luată doar din respect pentru familia acestuia.

"Ne-am gândit că cel mai potrivit lucru era să venim aici, să luăm parte la eveniment, dar să retragem al doilea monopost din respect pentru mama lui, tatăl lui şi familia lui", a declarat el.

Marussia ocupă în prezent locul nouă în clasamentul constructorilor datorită celor două puncte obţinute de Bianchi în Marele Premiu al statului Monaco. Poziţia este una esenţială pentru viitorul echipei prin prisma banilor proveniţi din drepturile TV, iar Lowdon a admis că, în acest context, Marussia trebuie să alinieze două monoposturi în următoarele curse, pentru a-şi putea proteja locul.

"Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru Bianchi şi pentru familia sa este să încercăm să protejăm poziţia pe care ne-a oferit-o în campionat.

La Monaco a pilotat grozav şi asta ne-a oferit ceva valoros din punct de vedere sportiv", a adăugat el.

Cel mai probabil, Marussia îl va promova ca pilot titular pe Alexander Rossi, în prezent pilot de rezervă al echipei. Sauber şi Caterham, ocupantelor locurile 10 şi 11, nu au obţinut încă niciun punct în sezonul 2014.

Via GMM

Comentarii (1)

  • rommyF1
    trebuie să facă acest lucru pt ECHIPĂ
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru