Massa anticipează un final dificil de sezon

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.09.2010
Felipe Massa admite că Ferrari şi-a îngreunat misiunea de a câştiga titlul în urma rezultelor modeste din Marele Premiu al Belgiei.

Felipe Massa a terminat pe locul patru cursa de la Spa-Francorchamps, însă şansele la titlu ale Scuderiei Ferrari au scăzut dramatic în urma abandonului suferit de coechipierul său, Fernando Alonso.

Spaniolul a coborât la 41 de puncte în urma liderului Lewis Hamilton, motiv pentru care Massa anticipează un final de sezon dificil. Chiar dacă următoarea cursă reprezintă un motiv de sărbătoare, întrucât vă avea loc pe circuitul de la Monza în faţa propriilor suporteri, brazilianul admite că echipa are nevoie de un rezultat bun pentru a rămâne în cursa pentru trofeu.

"Marele Premiu de la Monza va fi un eveniment grozav, pentru că vom concura în faţa propriilor suporteri, dar realitatea este că va fi o cursă importantă, întrucât după rezultatul mai puţin satisfăcător din Belgia campionatul nu este atât de uşor pentru noi. Trebuie să forţăm în următoarele şase curse, să încercăm să revenim în lupta pentru victorii sau cel puţin să obţinem cât mai multe podiumuri posibile.

Cu siguranţă nu va fi uşor", a declarat el pe blogul personal găzduit de Ferrari.

Massa va fi prezent duminica pe circuitul de la Hungaroring, acolo unde va pilota un monopost F2008 în cadrul evenimentului Ferrari Racing Days event.

Via | Felipe Massa

Comentarii (2)

  • iulian
    omul e realist stie ca va fi greu la monza dar le tin pumni stransi GOO FERRARI
    9 5
  • mobius
    sunt cel putin mirat
    ...pentru faptul ca abea acum dupa abandonul lui Alonso, Massa considera ca Ferreari si-a diminuat dramatic sansele, in loc sa se uite cate puncte a adunat el pentru echipa. Vorbesc de sansele echipei, pentru ca de sansele lui nu se discuta iar pentru esecul lui Alonso sunt convins ca se bucura. Daca pe opt septembrie FIA va considera drept sa anuleze punctele castigate de Ferrari la Hokenhaim, se poate felicita, a facut o treaba buna pentru echipa, incercand sa-l discrediteze pe Alonso. In mod cert, Massa nu are calitati reale pentru a fi campion, insa arata din ce in ce mai multe aptitudini pentru intriga. Sunt curios ce atitudine va lua Ferrari fata de Massa in situatia in care va pierde punctele castigate la Hokenhaim sau si mai grav daca va fi descalificata din actualul sezon competitional. Daca in privinta dialogului dintre el si inginerul sau, interpretabil desigur, nu s-ar putea face prea multe speculatii, (a se vedea si alte dialoguri, Button echipa, Webber echipa, etc) in privinta manevrei efectuata de Massa pentru a fi depasit, mie mi s-a parut a fi ostentativa si aparuta imediat dupa dialog poate da nastere unor speculatii ce ar putea duce la o penalizare din partea FIA.
    5 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru