Massa ar putea egala un record in Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.05.2009
Felipe Massa va deveni al cincilea pilot care castiga de patru ori consecutiv o cursa de pe acelasi circuit daca va trece primul linia de sosire in Marele Premiu al Turciei.

Felipe Massa a castigat ultimele trei dintre cele patru curse desfasurate pana in prezent pe circuitul de la Istanbul. In cazul in care va repeta performanta si la cursa de la finalul saptamanii viitoare, pilotul Scuderiei Ferrari se va alatura unui club format din numai 4 piloti care au reusit sa castige 4 curse consecutive pe acelasi circuit.

Ceilalalti patru se numara printre cei mai cunoscuti piloti din istoria competitiei, acestia fiind Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Graham Hill si Michael Schumacher. Singurul pilot care a reusit sa castige 5 curse consecutiv pe acelasi circuit este regretatul Ayrton Senna, care a trecut primul linia de sosire in Marele Premiu al statului Monaco intre 1989-1993.

De asemenea, Jenson Button ar putea depasi in Turcia recordul pentru cel mai bun start de sezon din istorie, in cazul in care va obtine a 6-a victorie in 7 curse. In 2002, Michael Schumacher a castigat 5 dintre primele 6  curse in calitate de pilot al Scuderiei Ferrari.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • ptr admin
    atentie la stiri: Marele Premiu al statului Monaco in Turcia ???????
    0 0
  • @razvan_franc
    nu inteleg la ce te referi...? in stire spune ca Ayrton Senna este singurul care a castigat 5 curse consecutive pe acelasi circuit care este Marele Premiu al statului Monaco intre anii 1989 - 1993.
    0 0
  • Recordul se refera la
    Numarul de victorii consecutive pe un circuit dat si nu recordul strict pentru circuitul din Turcia care de altfel are cativa ani vechime.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru