Massa, cel mai bun timp in a doua zi de teste de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.02.2010
Felipe Massa a stabilit cel mai bun timp in a doua zi de teste de la Valencia, devansandu-i pe Kamui Kobayashi si Lewis Hamilton.

Scuderia Ferrari a continuat sa domine sesiunea de teste de la Valencia, dupa ce Felipe Massa a reusit sa stabileasca cel mai bun timp al zilei si in cea de-a doua zi petrecuta pe circuitul Ricardo Tormo.

La fel ca si ceilalati piloti, brazilianul si-a imbunatatit semnificativ timpul comparativ cu ziua precedenta, iar astazi a fost cronometrat cu 1:11.722. Massa ii va ceda maine locul lui Fernando Alonso, care va avea astfel ocazia sa piloteze pentru prima oara noul monopost F10.

BMW-Sauber a continuat sa surprinda prin prestatia foarte buna, chiar daca Pedro de la Rosa i-a cedat locul in cockpit mult mai putin experimentatului Kamui Kobayashi. Japonezul s-a achitat cu brio de sarcini si a obtinut al doilea timp al zilei, fiind cu aproximativ 3 zecimi de secunda mai lent decat Massa. O posibila explicatie pentru rezultatele celor de la BMW-Sauber in aceste doua zile este utilizarea motorului furnizat de Ferrari.

Locul trei in clasamentul zilei i-a revenit fostului campion mondial Lewis Hamilton, care a continuat in nota inceputa luni de Gary Paffett.

Britanicul a fost urmat de Robert Kubica, care a obtinut astfel locul 4 dupa ce in prima zi incheiase clasamentul pe ultima pozitie. Rezultatul confirma practic declaratiile anterioare ale pilotului polonez, care afirmase ca luni nu a fost interesat de performanta ci de fiabilitatea noului R30.

In schimb, Nico Rosberg a obtinut un modest loc 5 la volanul monopostului Mercedes W01 si s-a pozitionat in fata lui Rubens Barrichello, care a simulat intensiv desfasurarea unei curse prin stinturi foarte lungi. La fel ca si ieri, ultima pozitie i-a revenit elvetianului Sebastien Buemi, insa de data aceasta Toro Rosso a fost scutita de problemele tehnice la cutia de viteze.

Desi aceasta a fost doar a doua zi de teste, fiabilitatea noilor monoposturi a fost exemplara, singurul steag rosu fiind afisat cu 5 minute inainte de final dupa ce Robert Kubica s-a oprit pe linia de start-sosire. In plus, cu exceptia lui Kobayashi, toti pilotii au efectuat peste 100 de tururi, recordul fiind detinut cu Massa cu 124 de tururi parcurse in cele 5 ore ale sesiunii.

Iata clasamentul complet al zilei:

 Loc  Pilot  Echipa  Monopost  Timp  Diferenta  Tururi
 1  Felipe Massa  Ferrari  F10  1:11.722  
 124
 2  Kamui Kobayashi  BMW-Sauber  C29  1:12.056  0.334  96
 3  Lewis Hamilton  McLaren  MP4-25  1:12.256  0.534  108
 4  Robert Kubica  Renault  R30  1:12.426  0.704  119
 5  Nico Rosberg  Mercedes GP  W01  1:12.899  1.177  119
 6  Rubens Barrichello  Williams  FW32  1:13.377  1.655  102
 7  Sebastien Buemi  Toro Rosso  STR5  1:13.849  2.127  107
Taguri: Valencia, teste2

Comentarii (23)

  • Very good !!!
    Tot asa Massa
    Go ferrari !!!
    0 0
  • !!!!!!
    Forza FELIPE !!!
    0 0
  • bravo
    ...
    0 0
  • Alonso...
    Ar fi culmea daca maine Alonso s-ar situa pe la mijlocul plutonului...
    0 0
  • ctlnmihai
    Massa, cel mai bun timp in a doua zi de teste de la Valencia
    Probabil Massa a stabilit timpul respectiv cand in rezervorul monopostului erau doar vapori de benzina nu si carburantul propriu-zis
    0 0
  • logica-ctlnmihai
    Sigur ca da, iar ceilalti au avut rezervoarele pline.
    0 0
  • (ADY)
    Forzza McLaren sa vina titlu
    0 0
  • NeoGalaxy
    @BMW
    Referitor la BMW se poate observa ca evacuarile motorului sunt pozitionate exact la fel ca la F10, tocmai pentru ca folosesc acelasi motor si evident, au folosit aceasi idea. Probabil datorita motorului au trebuit sa deseneze spatele asa, cine stie.
    0 0
  • allez renault
    GO HUBICA
    0 0
  • ctlnmihai
    Massa, cel mai bun timp in a doua zi de teste de la Valencia
    Daca imi aduc bine aminte ,si anul trecut Ferrari a mers bine in teste si in campionat a dat-o in bara ......
    0 0
  • Terminati fratilor cu masa ala!
    Va imbatati cu apa rece! Se vede clar ca fata de ziua anterioara ferari au progresat mai putin ca altii (McLaren, Renault) aceasta poate insemna ca vor fi prinsi din urma si atunci o sa va mai calmati cu forza masa si alte copilarii!
    0 0
  • @darko
    massa a progrsat fata de ieri 852 miimi de secunda. ieri a fost tot pe primul loc. mclaren a progresat de ieri 1.590 secunde. trebuie sa tinem cont ca ieri a testat paffet si astazi hamilton. normal ca hamilton este mai rapid si atunci a progresat. daca paffet era cumva pilot cu experienta in lumea formulei 1: ma refer curse la activ logic diferenta nu mai era asa de mare intre ziua de ieri si ziua de azi. si oricum in aceste teste nu se alearga dupa timp. ei forteaza monoposturile la maxim. atata tot. se vede ca degeaba a publicat domnul daniel popescu acea stire pe blog. numai bine
    0 0
  • drako si co
    Sunteti aici o suma de cunoscatori care recidivati cu stiinta. Anul trecut, daca e cazul va dau linkuri, va grabeati sa-i desfiintati atat pe Brawn cat si pe Red Bull. Despre primii spuneati exact aceleasi lucruri, ca fac figuratie, "pe aburi" de benzina, ca sa-si gaseasca sponsori, ca au partile din masina copiate ba dupa unii sau altii.Linistiti-va, asteptati cursele ca acuma spuneti balarii. Sau macar documentati-va despre proprii favoriti daca tot aveti alegatii pe tema.
    0 0
  • @Drako
    Pusca ceva-n matale ca-ti vezi rasnita moale?Lasa ca-si revine la in toamna
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Nebuni
    Anul trecut era un nebun care zicea citez: "Lewis ii mananca pe toti pe paine, cel putin 7 victorii consecutive vor urma de acum incolo!: Comic era ca mai erau 2-3 care ii tineau partea :)))
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Dupa Ungaria nu? :))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Jolerto
    Exact :)
    0 0
  • @NeoGalaxy, @Jolerto
    aici http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/23125/hamilton-nu-ma-asteptam-sa-castig-in-ungaria.html comentariul 2
    0 0
  • NeoGalaxy
    @jolerto @Schumy1969
    Baieti.... dar ultimul comentariu de la link-ul de mai sus... arata nebunia unui "mare" "fan" de pe aici :))))))) Cred ca este cel mai elocvent post si arata foarte clar cat de mult o pot lua razna oamenii cand sunt privati de oxigen :)
    0 0
  • @admin
    ai spus ca timpul echipei bmw sauber se datoreaza motorului ferrari. cu siguranta ca are si acesta o contributie. atunci si str are acelasi motor. si ei unde sunt?. ui un exemplu anul trecut. mercedes a furnizat motoare echipei brawn. ea a fost capabila sa castige titlul. aceleasi motoare le-a foosit si force india. o intrebare? a avut acelasi succes? nu. si motorul are importanta. dar un timp rapid nu depinde numai de motor.
    0 0
  • @NeoGalaxy
    right
    0 0
  • scuderia
    anul trecut si mclaren au avut aceleasi motoare
    0 0
  • @schumy
    da. ei au o scuza.:)) la fel ca ferrari. au continuat dezvoltarea monoposturilor din 2008 pana in ultima clipa. :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru