Massa: "Dacă eram campion, viaţa în F1 ar fi fost mai uşoară"

de Daniel Popescu
Joi, 05.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa crede că dacă ar fi cucerit titlul mondial în sezonul 2008 nu ar mai fi fost atât de criticat pentru lipsa de rezultate din 2012.

Felipe Massa a fost aproape să cucerească titlul mondial în 2008, însă a pierdut trofeul după ce Lewis Hamilton l-a depăşit pe Timo Glock în ultimul viraj al cursei de la Interlagos.

Ulterior, brazilianul a avut un grav accident în calificările din Ungaria din sezonul următor şi, după revenirea în Formula 1 de anul trecut, nu a mai obţinut nicio victorie. Rezultatele sale modeste au atins apogeul în acest sezon, pilotul echipei Ferrari fiind aspru criticat de presa internaţională. Massa considera însă că presa şi fanii i-ar fi acordat mai mult respect în cazul în care ar fi câştigat titlul la Interlagos în 2008.

"Dacă ultimele 17 secunde ale acelei curse ar fi fost diferite, aş fi avut puţin mai mult respect din partea presei. Chiar dacă presa ar fi fost aspră cu mine acum pentru că nu am rezultatele pe care le vreau, cred că, dacă aş fi câştigat în 2008, aş fi avut parte de mai mult respect decât acum", a declarat el pentru publicaţia Express.

În plus, Massa susţine că nu este îngrijorat de numeroasele speculaţii din presă internaţională cu privire la potenţialii săi înlocuitori pentru sezonul următor.

"În fiecare an există cineva care vine la Ferrari.

Avem chiar şi ani în care mai mult de un pilot vine la Ferrari. Nu prea mă gândesc la asta. Poate că în primul meu an aici am făcut asta, dar după ce am înţeles situaţia nu-mi mai fac griji", a adăugat el.

În plus, el consideră că Marele Premiu al Marii Britanii ar putea reprezenta cursa în care va obţine cel mai bun rezultat din acest sezon de până acum. "Am îmbunătăţit monopostul după Monaco, aşa că în mod cert avem o şansă să luptăm pentru podium la Silverstone", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (6)

  • mobius
    Foarte adevarat, Massa este cel care pe drept ar fi trebuit sa castige CM din 2008, dar interese si jocuri obscure (ma refer aici la o oarecare disponibilitate din partea lui Glock), iau acordat titlul lui Hamilton. Este de remarcat ca Glock, un pilot care in acel moment promitea, este acum un necunoscut undeva in coada clasamentului. Nu pot sa nu aseman cazul cu al unui alt disparut din F1 Nelson Piqet jr., care de la episodul cunoscut nu a mai primit nici un contract in F1 Se pare ca tradatorii primesc totusi ceeace merita.
    16 10
  • si glock acum nici nu mai stiu la ce echipa mai este
    1 5
  • Are dreptate si Massa pana la urma. Cand da toata lumea-n tine,e greu sa mai faci ceva. Sezonul asta,dupa doua etape vorbea toata lumea de inlocuirea lui,de parca mergea cu cea mai buna masina si era batut de Glock sau Pic.
    7 5
  • @mobius
    tot la ideea asta ai ramas? macar crezi si tu ce spui? ca Glock cu slickuri trebuia sa-i reziste pe ploaie lui Hamilton cu cauciucuri wet ca sa ia masa campionatul? nici cu cauciucuri de ploaie nu i-ar fi stat in fata lui hamilton
    8 8
  • ceva adevar in ceea ce zice @mobius....prima data fanii ferrari ar trebuii sa nu uite ca in 2008 Massa a pierdut campionatul pe mana propriei echipe(Singapore 2008)....e deja un episod pierdut ce s-a intamplat in ultimu viraj la interlagos.

    Incidentul de la Hockheinn la schimbat pe Massa...o victorie ar fi contat foarte mult pt. el in acel moment.
    9 4
  • cea mai mare vina o poarta echipa pentru rezultatele slabe deoarece asupra sa s-a pus o presiune uriasa din prima zi decind a venit Alonso la echipa,care a venit deodata ca pilot numarul 1 al echipei...asta cred ca a fost cea mai mare inzosire a lui Felipe din partea echipei dupa ce era cit pe ce sa fie campion,titlu pe care la perdut dupa cum sa mai si spus datorita echipei si c....i de Glok......dar sa nu uitam ca Massa trebuia sa aiba in palmaresul sau o victorie dupa revenirea de dupa accident,dar acea victorie ia fost furata tot de echipa care iau cerut sa cedeze pozitia de lider lui Alonso in anul 2010....iar referitor la fani as zice ca acei fani care incep sa-si critice favoritul dupa ce rezultatele scad,aceia nu sunt fani dar sunt c...e care isi schimba favoritul odata cu venirea unui nou lider in clasament
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru