Massa: "FIA trebuie să ia măsuri împotriva lui Hamilton"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.10.2011
Felipe Massa solicită forului mondial să ia măsuri împotriva lui Lewis Hamilton după ce a fost implicat într-un nou incident de cursă cu pilotul McLaren la Suzuka.

La numai două săptămâni după controversele generate de Marele Premiu al statului Singapore, Felipe Massa şi Lewis Hamilton au fost implicaţi într-un nou incident de cursă, de data aceasta în lupta pentru locul patru.

Cei doi s-au atins uşor în şicană, suficient de mult pentru ca o bucată din aripa faţă a monopostului Ferrari să se desprindă. Incidentul nu a condus la penalizări din partea comisarilor de cursă, iar Hamilton susţine că nu l-a văzut în oglinzi pe rivalul său de la Ferrari.

"Singurul lucru pe care îl am de spus este că nu pot vedea nimic în oglinzi, pentru că vibrează foarte mult pe linia dreaptă, aşa că nu am avut nicio idee că este acolo. Poate putem remedia această problemă, dar nu am nicio problemă cu el", a declarat britanicul.

În ciuda explicaţiei oferite de britanic, Massa a avut o reacţie virulentă la adresa lui Hamilton şi solicită forului mondial să ia măsuri drastice împotriva unui astfel de comportament.

"Sincer să fiu, nu-mi pasă ce a spus Hamilton.

Singurul lucru de care îmi pasă este ceea ce a făcut. Era foarte lent în virajul 130R şi a rămas pe partea dreaptă a pistei. Eu eram mult mai rapid, aşa că am intrat pe stânga şi am frânat acolo. Am rămas pe traiectorie, iar el s-a mutat şi mi-a atins maşina. Nu am altceva de spus."

"Nu-mi pasă ce spune. Îmi pasă ce spune federaţia şi ce face FIA. Au penalizat piloţi pentru mult mai puţin decât atât, dar de data aceasta nu au făcut-o. Este a doua oară consecutiv după calificările din cursă trecută. Şi după multe alte incidente în acest an. FIA trebuie să aibă grijă de asta. Sunt singurii care pot avea grijă", a declarat brazilianul.

Massa insistă că nu are niciun sens să vorbească cu Hamilton despre acest incident, însă nu exclude ipoteza de a-l aborda pe Cahrlie Whiting, directorul de curse al FIA. "Nu învaţă. Aşa cum am mai spus, nu-mi pasă. Pilotez împotriva lui şi împotriva altor piloţi în acelaşi mod. Nu-mi pasă. A trecut deja timpul de a vorbi, am încercat, iar el nu a vrut.

Poate voi vorbi cu Whiting dacă îl văd, dar nu am ce să spun mai mult", a încheiat el.

 

Via | Autosport

Comentarii (25)

  • parerile sunt impartite
    sincer sa fiu cred ca ham nu a avut nici o vina. massa a incercat depasirea in momentul franarii (mult prea tarziu facuta) si a iesit acrosajul. vina lui ham e ca nu s-a uitat :) dar in rest cred ca 50% la amandoi e vina. si FIA a procedat corect nepenalizand pe nici unul.
    button cu vettel in startul cursei? unde e massa sa comenteze si acel mic incident? asa ca sa taca si sa plece de la ferrari pentru a lasa o alta varianta mai buna pentru domenicali and Co.
    30 16
  • ctlnmihai
    Massa: "FIA trebuie să ia măsuri împotriva lui Hamilton
    That's racing..O lupta roata la roata pentru o pozitie si gata...Massa e obisnuit sa cedeze pozitii,Hamilton nu..
    30 17
  • hakkinen
    incident
    vedeti incidentul de ieri intre Webber si Schumacher....sau Button-Vettel...dar pentru massa deja devine o chestie personala....
    25 7
  • mandea mitoman de clasa
    Ham e o fecioara viteaza cand e vb de Massa, alea-s incident racing da cand in calificari Schumacher a trecut de el se plangea de pilotaj periculos.Se vede ca intentionat a virat ca sa intre in Massa.Ham nu avea ce sa caute acolo.Mandea e obisnuit sa minta asa cum respira.Ulterior si-a cerut scuze da si obiceiu asta e stiut.Azi afirma una maine alta...Massa trebuia sa faca la fel in cursa, nu sa se lase depasit.Ca si el poate sa "nu vada in oglinzi".
    18 16
  • Hamilton
    "Singurul lucru pe care îl am de spus este că nu pot vedea nimic în oglinzi, pentru că vibrează foarte mult pe linia dreaptă"-atunci sa procedeze precum in 2007 cand a folosit patru oglinzi ;)) http://formula1.automarket.ro/stiri/hamilton-a-avut-patru-oglinzi-in-teste-pentru-a-si-vedea-problemele-2538.html
    Dar chiar si cu acele 4 oglinzi nu l-ar fi vazut fiindca Massa era in stanga lui la doar o roata mai in spate si ma intreb de ce a mai virat spre stanga: nu se uita pe unde "merge"?
    13 14
  • Andrei
    @mavrick
    Mda mare smecherie sa-i puna lui Hamilton in casca un HUD pe viziera si s-a rezolvat problema. Cu atentionari audio cand un monopost este pe langa monopostul lui, fie care-l depaseste sau doar ca merge in paralel :P. Hamilton este foarte concentrat cand conduce, probabil repeta lista butoanelor de pe volan sau cine stie cineva ii zice, schimba treapta acuma, accelereaza acuma si asa mai departe, altfel nu-mi inchipui cum nu vede nici un alt monopost pe pista...
    9 17
  • Hakinen
    unde nu-i nici D-zeu nu cere
    Un tembel total Hamilton asta.Nu vede pe nimeni in oglinzi!Vedere periferica n-are ca ii lipseste parte din creier responsabila cu asta!Deja sunt faze de cascadorii rasului!Deja piloteaza in stil Liuzzi!
    14 19
  • salutare
    Mare tembel si Massa,vroia sa depaseasca pe exterior,atunci cand venea o sicana,nu o curba de mare viteza!Du-te Masuka la balet de te plangi ca altii sunt mai incisivi ca tine!Dar cum de nu vorbeste de non combatul in fata lui Alonso,din primele ture ale cursei!
    14 18
  • Massa&Ham
    astia doi au ajuns sa furnizeze stirile de tabloid al formulei 1. Amandoi ar trebui sa plece ... de la McLaren, respectiv Ferrari. Mare pacat ca echipele deja au semnat cu ei(chiar pe mai multe sezoane, cel putin in cazul lui Ham). Au 2 monoposturi competitive(mai ales Hamilton) si tot ceea ce fac cu ele este sa furnizeze stiri de scandal. Eu nu as mai posta nici o stire despre icidentele lor.
    6 15
  • Massa :-&
    deja Massa asta e enervant X( daca nu vrea mici atingeri sa mearga la curse de drag!deja dupa fiecare contact banal plange ca massa,k atunci cand se batea cu Hamilton in 2008 pt titlu era mai putin important decat acuma....
    12 15
  • ctlnmihai
    Hamilton si Massa
    Amandoi trec printr-o perioada mai naspa..unul din cauza ca vrea prea mult si nu-i reuseste mai nimic,celalalt din cauza rolului secund pe care-l joaca la echipa lui
    16 1
  • sindromul ham..nici fanii lui nu vad bine
    Uite-i pe fanii ham!Pe ham nu-l atinge nimeni si se plange!Curios, Massa nu are probleme cu nimeni in afara de hamilton...iar hamilton are probleme cu toata lumea..Dati-va jos ochelarii de cal, fani ham!!
    ps.votati-va intre voi, ca atata va mai ramas:)))
    11 14
  • Probabil ca se asteapta ca Hamilton sa accidenteze pe cineva foarte grav, si-atunci toata lumea va fi satisfacuta, inclusiv fanii acestui pilot..Daca nu vedem sange si masini zdrobite nu e fun.@mad, tu poti sa nu te uiti la balet ca si asa nu-l intelegi, cei care il practica se accidenteaza mai des decat Lewis al tau.Daca iti plac cascadoriile poti sa te uiti la Nascar.
    8 10
  • :))
    Mici atingeri? :))) da in el de ii sar bucati din monopost si tu l;e numesti mici atingeri?
    Si e dreptul lui sa incerce sa faca depasiri cand si pe unde simte ca poate trece.....
    Nu sunt fan Massa, dar Hamiltoon devine penibil...cred ca anu asta are incidente cat toti ceilalti piloti la un loc...nu e cursa in care sa nu intre in careva...in rest un pilot talentat.... cel putin asa a parut cand a venit in formula 1...acum face doar prostii.
    9 8
  • Hamilton
    Problema deja incepe sa devina destul de delicata. Nu de alta, dar sunt dati cand poate Hamilton nu are, sau nu va avea nici o vina, dar deja e ca si in povestea cu baietelul care a strigat lupul de prea multe ori. Toata lumea stie ca exista incidente de cursa, iar eu sunt unul din cei care striga in gura mare ca Formula 1 sa ramana un sport barbatesc, unde depasirile sa fie facute cu lupta, si nu depasiri ca pe benzile de pe autostrazi, dar cu Hamilton deja e o problema, avand in vedere ca la fiecare cursa se intampla asta. Cred ca deja e frustrant si pentru el. Ceva trebuie facut, nu cred ca de catre comisari in prima instanta, ci chiar de Lewis, care talent are, trebuie sa stie sa si managerieze o cursa. Daca insa nu va reusi acest lucru, da, vor trebui luate si masuri.
    14 1
  • @Massa
    Domnule Massa eu te inteleg ca esti foarte frustrat pe Hamilton cand stam sa ne gandim ca tu nu l-ai depasit niciodata pe acesta......si am observat ca multi il criticati pe Hamilton....e adevarat ca mai face cate o "prostie" din cand in cand...dar a fost mereu "recompensat" pt ele!
    10 11
  • ctlnmihai
    mihai-sebastian
    cel mai corect comentariu.. e grav ca greselile lui afecteaza si alti piloti ,e bine totusi ca nu sunt facute cu intentie..Alti piloti au premeditat scoaterea altor piloti din cursa si n-au avut remuscari ..Hamilton prin forma lui in scadere se vede totusi ca este afectat si el...
    11 2
  • Comunicat catre massa felipe
    Avand in vedere plangerea dvs. din data de 10.10.2011 asupra paratului Hamilton Lewis, va informam ca am luat masuri asupra lui.
    Concluzia: este mai "dotat "decat dvs.Din toate punctele de vedere.
    11 9
  • @Davidenko
    Massa la depasit pe Hamilton de mai multe ori chiar in acest sezon. Daca Massa s-ar fi descurcat mai bine cu pneurile de compozitie tare ar fi terminat de multe ori in fata lui Hamilton si asta fara sa punem la socoteala ca McLaren este net superior Ferrari-ului. Intadevar Hamilton e mai talentat deca Massa, are si o masina mai buna anul asta si in primul rand este mult mai agresiv dar in nici un caz nu e fair-play. In opinia mea Hamilton nu e decat un maimutoi care este mult mai interesat de cum ii stau ochelarii decat sa fie fair-play. Cine crede ca nu la vazut pe Massa ori e prost, ori e naiv, ori e McLaren_Mircea_1984( adica mai rau de atat nu exista). Sa zica bogdaproste pt titlul din 2008, ca a fost pomana de la Dumnezeu si putin de la Glock, pt ca altul nu il mai vad in stare sa obtina. Se vede ca daca are coechipier puternic se pierde cu firea.
    12 7
  • @mad79
    "Mare tembel si Massa,vroia sa depaseasca pe exterior,atunci cand venea o sicana,nu o curba de mare viteza"-fiti-ar rationamentul, matematica si fizica sa-ti fie!Daca ar fi urmat un viraj de dreapta de mare viteza ar fi fost in avantaj Hamilton fiindca avea interiorul dar pentru ca urma acea sicana Massa bine a facut ca a incercat sa-l depaseasca putand in primul viraj de dreapta sa forteze pentru a ramane roata-la-roata cu Hamilton iar in cel de-al 2-lea era in avantaj, el avand interiorul, fortarea si greutatea monopostului determina monopostul sau a iesi mai in exteriorul pistei si astfel Hamilton avea doar 2 variante: fie sa forteze dar era scos pe iarba de Massa, fie sa ramana pe pista insa numai daca ceda pozitia. Si inca ceva: nu mi-ai raspuns la intrebarea de pe pagina
    http://formula1.automarket.ro/stiri/hamilton-il-acuza-pe-schumacher-de-pilotaj-periculos-41009.html
    Nu te-a tinut inima? ;))
    6 5
  • ctlnmihai
    mirco
    Chestia cu coechipierul puternic cade..Alonso a fost cel mai puternic coechipierul si n-a facut atatea greseli in 2007 ca in ultimele curse.Vrea sa castige cu un monopost mai putin performant decat Red Bull. si nu reuseste...E terminat din punct de vedere psihic mai mult datorita modului in care este judecat de ceilalti piloti,presa si altii..ok a gresit in unele curse dar a fost pedepsit ..si indiferent de viitoarele incidente in care va fi implicat indiferent daca va fi vina lui sau nu el tot se va simti vinovat..
    4 1
  • In 2007 invata de la Alonso si inca nu ajunsese pe culmea succesului.Acum, dupa ce a castigat un titlu se vede adevarata lui potenta.Puterea si gloria corup.Iar pentru Hamilton gloria, succesul, este o palarie prea mare. nu are caracterul necesar si nici educatia pentru a putea gestiona ce i se ofera.Infumurarea si autosuficienta precum si lipsa inteligentei il vor trage in jos.Button l-a surclasat tocmai din cauza ca Ham l-a desconsiderat.Prostia se plateste.
    2 4
  • @mavrick
    om bun , chiar trebuie sa postezi la fiecare stire cu Hamilton ? niciodata nu vor fi toti de acord , dar e bine sa ne mai pastram din cand in cand si sa ne vedem de favoritii nostri .
    3 0
  • @sharky_raduku
    "om bun, chiar trebuie sa postezi la fiecare stire cu Hamilton?", "...dar e bine sa ne mai pastram din cand in cand si sa ne vedem de favoritii nostri"-te deranjeaza ca d...u nu se poate ascunde nici dupa un Titanic iar injustele lui fapte inclusiv prostiile nu-i pot fi ascunse sau date disparute nici in triunghiul bermudelor? Ce-mi zici tu suna mai mult a instigare: sa-l las neobservat, sa nu iau in considerare ce face;)) Of, of, om just si precaut ce esti...;)) Mi-as vede eu de favoritii mei daca tot ce-ar face el n-ar avea legatura cu ei si cu alti piloti ai F1 !
    2 2
  • hamilton c-am nervos in stilul de aconduce
    in ultimul timp Hamilton c-am prea agresiv a devenit. uneori forteaza limitele, dar deocamdata ii iese....Baton inschimb e opusul lui Hamilton calm , rabdator si inteligent, si ii c-am iasa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru