Massa, frustrat de penalizarea care l-a împiedicat să termine pe podium

de Daniel Popescu
Luni, 25.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa a criticat dur decizia comisarilor de a-l penaliza în cursa de la Interlagos şi consideră că ar fi obţinut un podium la ultima sa prezenţă în combinezonul Ferrari.

Nu am greşit cu nimic. Nu am depăşit prin exteriorul virajului, nu am blocat pe nimeni. Băieţii ăştia cred că deţin puterea şi pot face orice doresc.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Felipe Massa lupta pentru locul patru cu Lewis Hamilton în Marele premiu al Braziliei în momentul în care a fost penalizat cu un drive through sub pretextul că a depăşit cu toate cele patru pneuri linia de demarcaţie a circuitului în zona intrării la boxe.

Aflat la ultima cursă pentru Ferrari, brazilianul a criticat în termeni duri decizia comisarilor, în condiţiile în care ulterior a încheiat cursa doar pe locul şapte.

"A fost o ruşine. Aveam o cursă grozavă, iar apoi, dintr-o dată, am primit o penalizare pentru depăşirea liniei de demarcaţie pe linia dreaptă. Nu am greşit cu nimic. Nu am depăşit prin exteriorul virajului, nu am blocat pe nimeni. A fost o ruşine. Băieţii ăştia cred că deţin puterea şi pot face orice doresc. Este o ruşine pentru ei, nu pentru mine.

Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat şi sunt sigur că nu am fost singurul care a făcut asta. Sincer să fiu, este inacceptabil", a declarat el.

Urmareste Automarket
Fernando Alonso a dezvăluit la finalul cursei că l-ar fi lăsat pe Massa să-l depăşească pentru ca brazilianul să urce pe podiumul de premiere alături de Sebastian Vettel şi Mark Webber.

"A fost ultima cursă a lui Massa la Ferrari şi am vrut să-l ajutăm în orice mod posibil pentru a încerca să sărbătorească un final pe podium, dar din păcate a fost penalizat cu un drive through.

Sunt trist pentru el în urma acestei curse, dar sunt bucuros pentru cei patru ani petrecuţi împreună. A fost un coechipier grozav", a precizat spaniolul.

Comentarii (6)

  • RUSINE COMISARILOR PT CE AU FACUT, INPOTRIVA LUI MASSA.
    31 0
  • @444 - Sint de acord cu tine dar....inainte de P si B se pune intotdeauna M. Atentie la gramatica!
    14 1
  • pablo256r
    Am inteles ca ar fi existat o avertizare asupra depasirii liniilor de intrare la boxe. Da, Massa a trecut peste acele linii. Dar ... nu si-a creat avantaj prin asta, nu a facut-o in mod repetata si intentionat, trecerea peste linii a fost mult prea mica ca pilotul sa fie acuzat (la comisari le-au fost necesare mai multe reluari ca sa se decida). La asta mai adaugam: in "patria" Ferrari din Brazilia sa "amendezi" un brazilian aflat la ultima cursa cu calutul cabrat ... e cel putin jenant. La fel cum prostie a fost din partea comisailor sa-l penalizeze pe Lewis mai tarziu pentru acrosajul cu Botas. A fost inainea acestui eveniment un precedent inre Hulk si Maldonado care nu a dus la renuntarea unuia dintre cei implicati. Atunci nu s-a luat nici o masura. Aceeasi fata judecata cu doua rezultate diferite! PACAT!
    7 0
  • Mmddaa , se pare ca au fost mai presus calculele pentru locul 2 la constructori ... dehhh ... duelul gigantilor !!! Il apreciez pe Massa de cand a venit in F1 si voi fi alaturi de el pana va pleca indiferent de pozitia in care va fi . Pacat, mare pacat pentru determinarea si pentru potentialul lui ... Sper ca anul viitor sa poata sa-si dezvolte monopostul si sa-i tina in spate pe baietii de la Ferrari . Ar fi cea mai frumoasa razbunare pentru el ....
    3 2
  • Ca sa dezvolti, ai nevoie de bani iar Williams duce lipsa de asta. Echipa asta a fost un compromis pentru el in ideea de a nu renunta la f1.
    1 0
  • Comentarii inutile, MASSA A FOST PENALIZAT PE BUNA DREPTATE. La fel ca in cazul lui Mark, prima data a fost AVERTIZAT. Sigur la Formula 1 v-ati uitat? Si-a creeat avantaj acolo, Uitati-va inca odata la acea faza, Massa s-a rupt de Hamilton cand a trecut cu toate pneurile PESTE LINIA ALBA.
    Nu fi suparat Massa, cumparam maine bicicleta.
    El calca pe urmele lui Rubens Barrichello, DAR, Barrichello totusi a facut ceva pentru Ferrari. In timp ce Massa, in afara anului 2008, a fost un jalon. Pe ce loc il puneai, acolo statea, ca un copil pe care-l pui la colt.
    @Alex, iti dau un servetel sa poti plange?:D Williams l-a recrutat pe Massa din pricina sponsorului PETROBRAS. Altfel si-ar fi luat adio de la Formula 1, cum ar fii trebuit sa se intample de mult.
    Eu pot baga mana in foc, anul viitor Felipe, v-a fii un al 2-lea Maldonado al Formulei 1 :D.
    HATERS GONNA HATE
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru