Massa nu exclude retragerea din Formula 1 la sfârşitul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.06.2012
Felipe Massa a sugerat că s-ar putea retrage din Formula 1 la sfârşitul anului dacă Ferrari nu-i va prelungi contractul şi nu va găsi o altă echipă de top pentru care să concureze.

Viitorul lui Felipe Massa la Ferrari a fost pus permanent în discuţie de la începutul acestui sezon, presa internaţională speculând că brazilianul ar putea fi îndepărtat de la echipă chiar şi înainte de finalul sezonului.

După locul 6 obţinut la Monaco, cel mai bun rezultat al brazilianului din 2012, zvonurile s-au mai temperat, însă chiar şi în aceste condiţii şansele ca Ferrari să-i ofere un nou contract pentru 2013 sunt relativ scăzute.

În acest context, Massa a dezvăluit la Montreal că va începe negocierile cu Ferrari pentru 2013 cel mai devreme în luna august şi nu a exclus posibilitatea de a se retrage din Formula 1 în cazul în care nu va putea concura pentru o echipă de top.

"Cel mai important lucru este să mă gândesc la prezent şi să continui în direcţia pe care am descoperit-o în ultima cursă. Cu siguranţă după luna august vom începe să ne gândim la ce se va întâmpla în viitor. Nu am spus că dacă nu voi fi la Ferrari mă voi retrage.

Am spus că dacă voi fi nevoit să plec la o echipă mică poate mă voi gândi să fac altceva. Dar acum trebuie să ne gândim la prezent. Sunt aici şi, că întotdeauna, încerc să lupt pentru victorie aşa cum am făcut de mulţi ani şi aştept cu nerăbdare să fiu din nou în această postură, pentru a lupta pentru victorii şi campionat", a declarat el.

Presa italiană a anunţat că Ferrari va utiliza un nou sistem de evacuare la Montreal, iar Massa a confirmat planurile Scuderiei. Astfel, în antrenamentele de vineri, unul dintre piloţi va evalua evacuarea de la Monaco, iar celălalt noua versiune a evacuării.

"Avem câteva lucruri de încercat aici şi ideea este să găsim forţa de apăsare aerodinamică. Va trebui să vedem cât de mult vor aduce noile update-uri după ce ieşim pe circuit", a adăugat el.

Via | SkySports

Taguri: Ferrari, Massa

Comentarii (3)

  • mobius
    Ideal ar fi, este o parere personala, ca fiecare sa testeze ambele componente.
    1 1
  • Poti sa te retragi de pe acum. Din cauza ta n-are Schumi 8,sau 9 titluri mondiale!
    1 7
  • nu cred ca mai sunt foarte multe echipe de top care sa il poata gazdui inca un sezon
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru