Massa: "Realimentările cu carburant vor creşte spectacolul în Formula 1"

de Daniel Popescu
Marti, 19.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa consideră că reintroducerea realimentărilor cu carburant în timpul curselor va genera mai mult spectacol pe circuit.

Grupul de Strategie al Formulei 1 a propus ca realimentările cu carburant să fie permise începând din sezonul 2017, cu condiţia ca acest lucru să nu aibă un efect major asupra costurilor.

Ideea este pe placul lui Felipe Massa, care anticipează curse mai spectaculoase atât datorită diversităţii strategiilor, cât şi a faptului că monoposturile vor fi mai rapide.

"Cred că va schimba complet cursa. Problema pe care o avem acum este că utilizam monoposturi grele cu rezervorul plin, iar diferenţa este foarte mare între calificări şi cursă. Timpul este mult mai slab comparativ cu cel de pe vremea realimentării. Sunt sigur că o cursă va fi mai interesantă şi mai plăcut de pilotat", a declarat brazilianul.

Urmareste Automarket
În plus, Massa consideră că piloţii trebuie să aibă un cuvânt mai greu de spus în privinţa regulamentului Formulei 1 şi speră ca aceştia să fie invitaţi pe viitor la discutarea acestor aspecte.

"Cred că este important ca piloţii să fie prezenţi la întâlnirile tehnice şi sportive pentru a decide viitorul Formulei 1 şi a aplica schimbări.

Trebuie să înţelegem ce este mai plăcut de urmărit în cursă pentru ca fanii să se bucure cu adevărat de Formula 1. Facem presiuni pentru a avea piloţi la întâlniri, ceea ce este important", a adăugat pilotul echipei Williams.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • "Trebuie să înţelegem ce este mai plăcut de urmărit în cursă pentru ca fanii să se bucure cu adevărat de Formula 1."

    Cred ca toata lumea din F1, oficiali, stiu ce vor fanii:
    - ridicarea restrictiilor pentru dezvoltarea monoposturilor;
    - eliminarea DRS-ului si a depasirilor artificiale cauzate de acesta;
    - eliminarea restrictiilor de aparare in lupta pentru pozitie (e o aberatie sa nu permiti decat o singura miscare pentru blocarea adversarului in cursa);
    - eliminarea Pipirelliului sau a gumelor lor de tot rahatul cu uzura asta aberanta, facilitand depasirile artificiale.

    Sa lase pilotii sa se bata pe traseu, nu din cauza pneurilor, DRS-ului si a strategiilor de la pit. Ca nu se joaca sah aici.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru