Massa şi Button, în conflict deschis după calificări

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 16.05.2010
Jenson Button l-a acuzat pe Felipe Massa că l-a blocat în timpul unui tur rapid în calificările de la Monaco, însă brazilianul susţine că nu a acţionat intenţionat.

Jenson Button se afla într-un tur rapid de circuit în timpul ultimei părţi a calificărilor de la Monaco în momentul în care Felipe Massa a incetinit în faţa sa, obligându-l astfel pe pilotul echipei McLaren să renunţe. Britanicul nu a ezitat să-şi critice colegul la finalul calificărilor, acuzându-l că manevra a fost una intenţionată.

"A fost foarte enervant. Nu ştiu ce timp aş fi avut, dar a fost foarte enervant că s-a băgat în faţa mea pentru că m-a încetinit", a declarat Button la finalul calificărilor.

Massa a admis că a incetinut în momentul respectiv pentru a-şi crea un avans faţă de pilotul din faţa sa, însă a negat că a intenţionat în mod expres să-l blocheze pe Button.

"Era o maşină în faţa mea care a incetinit, aşa că am incetinut şi eu. Apoi am forţat şi, când l-am văzut pe Button venind din spate, am forţat din nou, aşa că în mod sigur nu am făcut nimic intenţionat", a precizat brazilianul.

Un incident similar s-a petrecut între cei doi piloţi ai echipei Mercedes GP, Nico Rosberg şi Michael Schumacher.

Septuplul campion mondial a fost blocat de coechipierul sau şi şi-a exprimat nemulţumirea în faţa lui Ross Brawn, care l-a liniştit spunând că o parte din vină este a echipei, întrucât sistemul radio şi monitorizarea prin GPS nu au funcţionat la parametri optimi.

"Trebuie să spun că din perspectiva mea toţi piloţii au pilotat foarte corect. Singurul care m-a blocat a fost coechipierul meu", a explicat Schumacher.

Ulterior, Rosberg şi-a cerut scuze pentru incident. "Mi-am cerut scuze pentru că mi-am dat seama că nu a fost ideal", a precizat tânărul pilot german.

În mod surprinzător, astfel de incidente au lipsit în prima parte a calificărilor, atunci când pe străzile din Principat au concurat toate cele 24 de monoposturi.

Via | Autosport | Reuters

Comentarii (9)

  • rayn380
    Massutza
    Intr-adevar bulangiu brazilianul la faza aia, nu se stie daca Button scotea un timp mai bun, dar s-a vazut clar ca l-a blocat, desi Button a mers mult timp in ritm alert in spatele lui Massa, acesta avand suficient timp sa-l vada in oglinzi ca este intr-un tur cronometrat......Rusinica oricum....Sa vedem ce se intampla in cursa
    9 14
  • Button si fanii lui
    halal campion
    Cine l-a impiedicat pe Button sa franeze mai din timp ca sa-si creeze spatiu? Ce trebuia sa faca Massa, sa se dea la o parte ca sa treaca tov Button? Buleangeala este de partea aluia care se plange fara motiv, dupa ce ca e rapid ca o testoasa de Galapogos!
    10 8
  • button..
    ..
    galapogos
    2 6
  • McLarenistii scumpi
    rayn380, DRAKo, Mircea_84 : voi pe bune sunteti asa in realitate? ....deoarece , comportati de parca sunteti 5!

    rayn8. DRAKo7. Mircea_4 .
    8 7
  • Button si fanii lui
    galapagos
    ai si gasit-o
    6 4
  • A avut ce invata de la Michael.
    4 7
  • Jolerto
    Daca te consideri matur atunci ce dracu te legi de mine din moment ce nu am comentat nimic la stirea asta? Foarte amuzant comentariul 2 (abunda in prostie) cat de prost trebuie sa fii ca sa spui ca Button trebuia sa farneze sa-si lase distanta fata de masa din moment ce era intr-un tur rapid?
    6 8
  • a draku
    Ca Massa o fi fost la plimbare
    6 5
  • @DRAKo
    Se pare ca n-am gresit! Ms pt raspuns!
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru