Mateschitz explica alegerea lui Bourdais

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.02.2009
Dietrich Mateschitz a explicat motivele pentru care Toro Rosso l-a ales pe Sebastien Bourdais in detrimentul lui takuma Sato pentru sezonul 2009.

Bourdais si Sato au fost principalii contracandidati pentru ultimul loc disponibil la Scuderia Toro Rosso in sezonul 2009.

In cele din urma, echipa a decis sa continue cu Bourdais, iar patronul Dietrich Mateschitz a explicat motivele care au stat la baza acestei hotarari.

"Nu aveam nicio alternativa semnificativa la Bourdais. Sato s-a descurcat bine in teste, dar ar fi inceput de acolo de unde a pornit Bourdais cu un an in urma", a declarat austriacul.

"Bourdais a avut cateva curse bune si a fost foarte competitiv in calificari anul trecut, dar a avut si ghinion. Cand investesti intr-un pilot pentu un an si are rezultate rezonabile este logic sa lucrezi cu el pentru inca un an. Are potentialul de a scoate tot ce este mai bun in el in al doilea sezon".

La randul sau, pilotul francez s-a declarat incantat de faptul ca asteptarea a luat in cele din urma sfarsit. "Simt cu adevarat ca asteptarea s-a incheiat. Este bine sa stiu ce urmeaza sa fac si ca pot continua relatia inceputa anul trecut", a precizat el pentru publicatia Autosport, adaugand ca spera sa demonstreze ca decizia celor de la Toro Rosso a fost una corecta.

"Intotdeauna ai ceva de demonstrat.

Despre asta este vorba in curse. Intr-o zi poti fi rege, iar in urmatoarea poti fi uitat si trebuie sa fii din nou puternic. Altfel, oamenii uita ce ai facut cu o saptamana in urma. Dar cred ca pot sa o fac, este un sistem complex in care nu poti controla totul, iar uneori functioneaza foarte bine, alteori nu".

Bourdais va avea ocazia sa testeze noul monopost STR pentru sezonul urmator abia luna viitoare, iar multiplul campion din Champ Car a admis ca performantele acestuia vor fi decisive. "Astept cu nerabdare sa pilotez noua masina. Rezultatele vor avea o influenta foarte mare in privinta sezonului 2009. Evident, un pilot bun intr-o masina proasta nu va face nimic, dar si relatia inversa este adevarata. Trebuie ca totul sa functieze perfect. Vrem sa fim capabili sa castigam cat mai multe puncte, la fel ca anul trecut. Am ratat cateva oportunitati anul trecut si speram sa avem mai mult noroc in 2009".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru