McLaren a efectuat doar câteva tururi într-o zi de teste în scop publicitar la Barcelona

de Daniel Popescu
Marti, 17.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a efectuat luni o zi de teste în scop publicitar pe circuitul de la Barcelona, însă monopostul cu motor Honda a parcurs numai câteva tururi.

Monopostul McLaren nu a arătat niciun semn de îmbunătăţire.

Marca
Publicatie spaniola
McLaren a închiriat circuitul de la Barcelona pentru două zile de teste în scop publicitar, însă motivul real este verificarea fiabilităţii noului monopost echipat cu motor Honda.

Echipa britanică a întâmpinat numeroase defecţiuni tehnice în cadrul sesiunii de evaluare de la Jerez şi spera să profite de posibilitatea de a testa chiar şi în condiţii limitate pentru a remedia o parte dintre acestea.

Multiple surse din presă spaniolă relatează însă că McLaren a reuşit să parcurgă mai puţin de şase tururi, în condiţiile în care limita impusă de regulament pentru astfel de zile este de 100 de kilometri, echivalentul a 21 de tururi la Barcelona. În plus, publicaţia Marca susţine că monopostul "nu a arătat niciun semn de îmbunătăţire" comparativ cu testele de la Jerez, în care Fernando Alonso şi Jenson Button au parcurs doar 80 de tururi.

▶ Statisticile testelor de la Jerez: Ferrari cu viteza, Mercedes cu fiabilitatea
▶ Statistică teste Jerez: Ferrari, deficitară la viteza maximă pe liniile drepte

Button a urcat în cockpit în prima zi, iar testele celor de la McLaren continuă marţi, când inclusiv Alonso este prezent pe circuit.

Sesiunea efectuată de McLaren are loc cu numai câteva zile înainte de startul celei de-a două sesiuni de teste premergătoare noului sezon, care are loc pe circuitul de la Barcelona în perioada 19-22 februarie.

Via GrandPrixTimes, GMM

Comentarii (16)

  • Cu Mclaren pot exista 2 situatii:
    1-Reusesc sa puna la punct problemele si de asemenea reusesc sa puna in miscare "sistemele nemaiintalnite" precum spunea Ron Denis si in aceasta situatia ii bat si pe Mercedes
    2- Dau CHIX
    18 2
  • Este evident ca este un complot impotriva celor de la McLaren, pentru ca acest articol nu-si are rostul. Este evident ca au testat si au rulat macar 20 de tururi dar niste jurnalisti italieni, care tin cu Ferrari, au relatat ca monopostul McLaren ar fi parcurs doar cateva ture, oficial am inteles ca a parcurs doar doua ture, restul au fost tururi de intrare-iesire. Fanii au nevoie de articole corecte care sa arate ca McLaren a dezvoltat un motor pe baza de propulsie ionica, ca este foarte fiabil si nu prostii din astea, gen cateva tururi...

    P.S. Sper sa apara macar un articol care va spune ca au parcurs macar 20 de tururi si nu doar cateva, cum spune acest articol mincinos.
    15 3
  • Acum din postarea de pe Tweeter ori sunt ironici cu ei ori cu ceilalti pentru ca:
    1. Daca motrul este bun atunci remarca se refera la palariile celorlalti competitori.
    2. Daca motorul este praf atunci va fi nevoie de vant din ... lateral pentru a flutura palariile... :)
    8 0
  • Da si astia ca Mercedes au efectuat tururi limitate la 100km/h, de asta "monopostul Mecredes zbura" cu 200-300km/h conform acelui clip... Minciuni gogonate, sunt teste reale dar cine stie cat testeaza. Redbull anul trecut cand le escplodau motoarele in testem, au facut un test ilegal de o saptamana cu Toro rosso si au scapat basma curata.
    8 3
  • Daca intr-adevar motorul Honda foloseste propulsia ionica, asta insemna: eficienta, consum redus si fiabilitate. Posibil ca puterea ansamblului sa fie cu 50-80 CP mai mare decat Mercedes. Daca Honda reuseste sa eficientizeze sistemele ne putem astepta la o dominatie categorica gen sfarsitul anilor 80.
    11 1
  • @Alex: 100km este limita de distanta parcursa in tururi, nu viteza maxima cu care se poate rula in timpul acestor filmari :P Si merg cu viteza decenta, dar echipati cu niste pneuri speciale.

    'Each competitor will also be permitted to carry out two Promotional Events (PE) with the above cars which will not be considered TCC. A PE shall be defined as an event in which a competitor participates purely for marketing or promotional purposes. No such test may exceed 100km in length and only tyres manufactured specifically for this purpose by the appointed supplier may be used.".
    12 0
  • După site-ul F1i.com , Cei de la Honda au fost satisfăcuți după această zi. de teste în scop publicitar
    2 0
  • Monopostul arata fenomenal, cea mai spectaculoasa aerodinamica, daca intreg pachetul va functiona e posibil sa avem o surpriza desi personal cred ca vor avea probleme de fiabilitate cu motorul in primele curse.
    8 0
  • @AndreiF1

    De unde ai informatia cu propulsia ionica? Eu nu am gasit nimic. Te rog posteaza daca stii ceva concret si nu ii gluma.
    2 3
  • @McLaren-Honda

    Masinaria de propaganda este at full speed.
    2 3
  • Buna asta cu propulsia ionica :))) orice-ar fi numai sa le miste masina pret de o cursa intreaga in Australia :). Apropos, in poza de mai sus masina sta pe loc, Button nu are manutele pe volan, viziera e sus...
    4 0
  • @Mircea - Sunt simple speculatii deoacamdata despre propulsia ionica. Nimic concret. Si daca ar fi secretul este bine pazit.
    0 2
  • Si ce vrea sa insemne propulsia ionica?
    Cativa de alde Ion pun in miscare monopostul? :)
    3 0
  • Ha,ha,ha...
    Propulsie cu rahat...mai lasati-o draq,v-ati uitat prea mult la razboiul stelelor :))))))))))) !?
    1 2
  • @Ha,ha,ha...
    Stai ca saliveaza Mclaren_Mircea_1984,o sa dezvolte el pentru imperiu o propulsie mircionica sa-i salveze pe "ai lui" ! :)))
    1 2
  • @Ha, ha, ha

    Clar ca salivez cand aud ca Mclaren inoveaza ceva atat de revolutionar pentru competitiile pe 4 roti.
    We are building an empire...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru