McLaren a renunţat la introducerea noilor aripi faţă

de Daniel Popescu
Duminica, 12.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren nu a mai utilizat în calificări noile aripi faţă aduse de urgenţă la Barcelona de teamă că acestea nu respectă regulamentul tehnic în privinţa flexibilităţii.

Nu am fost capabili să fim încrezători că aripile sunt regulamentare.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
McLaren a dezvăluit vineri seară că a comandat două aripi faţă de specificaţie nouă care au fost transportate de urgenţă de la sediul de la Woking pentru a fi utilizate în calificări, după ce update-ul pentru monopostul MP4-25 nu a funcţionat conform aşteptărilor.

Cele două componente au ajuns la timp, însă echipa a decis ulterior să nu le mai monteze pe monoposturile lui Jenson Button şi Sergio Perez de teamă că acestea nu respectă regulamentul tehnic în privinţa flexibilităţii. Echipa a testat aripile la sediul de la Woking, însă nu a mai avut timp să ceară o inspecţie a FIA înainte de ultima sesiune de antrenamente şi nu a vrut să rişte o descalificare.

"A fost foarte strâns. Nu am fost capabili să fim încrezători că aripile sunt regulamentare şi am luat decizia că nu ar trebui să le folosim dacă nu suntem încrezători în legalitatea lor", a declarat şeful Martin Whitmarsh.

Esential 6 este pozitia pe care o ocupa McLaren in clasamentul constructorilor dupa primele patru curse
Controversa din acest weekend este doar ultima dintr-un lung şir de probleme avute de McLaren în acest sezon, după ce decizia de a schimba radical monopostul comparativ cu sezonul precedent nu s-a dovedit una inspirată.

Presa internaţională susţine că fondul de investiţii Mumtalakat Holding Company din Bahrain, care deţine 50% din acţiunile McLaren, l-ar putea concedia pe Whitmarsh în urma rezultatelor modeste de la preluarea echipei în 2009, însă britanicul a exclus această posibilitate.

"Din câte ştiu, nu cred că la nivelul consiliului de administraţie se ia în considerare (n.r - o astfel de soluţie).

Cred în echipă şi cred că vom trece peste asta, aşa că răspunsul este nu, nu iau în considerare altceva decât să duc această echipă acolo unde merită să fie", a adăugat el.

Via Autosport, ESPNF1

Comentarii (2)

  • Fan F1
    McLaren cred ca poate renunta la dezvoltarea monopostului din aceste sezon. Au pierdut un pilot foarte bune pentru ei, un inginer la fel si monopostul este dezamagitor. Si daca ar mai lucra la acest monopost, rezultatul ar fi zero pentru ca la anul se schimba datele problemei. Plus il au pe Button care-i paralel cu dezvoltarea monopostului si/sau aducerea de idei si/sau motivarea echipei. Echipa s-a rodat, plecarile lui Hamilton si a lui Lowe n-au cum sa ajute. Se mai intampla si astfel de cazuri, daca nu era interzisa testarea in timpul sezonului mai rezolvau ceva dar asa... si-au distrus singuri sansele.
    12 0
  • Si totusi, de ce nu aduc monopostul de anul trecut?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru