McLaren: "Button şi Perez vor avea statut de egalitate"

de Daniel Popescu
Joi, 10.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh susţine că Sergio Perez va avea acelaşi statut la McLaren ca şi Jenson Button, în ciuda experienţei britanicului în Formula 1.

Button si Perez avea un tratament egal.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
Jenson Button are oportunitatea de a deveni liderul celor de la McLaren în acest sezon după plecarea lui Lewis Hamilton la Mercedes, mai ales că noul său coechipier va fi Sergio Perez, care a debutat în Formula 1 cu numai doi ani în urmă.

Şeful Martin Whitmarsh insistă însă că McLaren îşi va trata piloţii în acelaşi mod, chiar dacă Button este prezent în echipa din 2010 şi şi-a trecut în cont şi un titlu mondial.

"Button are un avantaj în termeni de cunoaştere a echipei, are experienţă şi este campion mondial. Va fi generos în împărtăşirea timpului şi opiniilor, dar după ce va ieşi din garaj va dori să-l învingă pe Perez, iar Perez va dori să-l învingă pe Button. Aceasta este mentalitatea echipei noastre. Vor avea un tratament egal. Cred că concurenţa în cadrul echipei este bună", a declarat britanicul pentru postul de televiziune Sky Sports.

Nu puţini au fost cei care au criticat decizia celor de la McLaren de a-l înlocui pe Hamilton cu un pilot tânăr şi fără experienţă precum Perez, însă Whitmarsh îşi apără decizia şi a făcut trimiteri chiar la predecesorul mexicanului sau la Mika Hakkinen.

"În acest moment sunt mulţumit.

Perez este foarte tânăr. Am avut noroc când am adus piloţi tineri precum Hamilton sau Hakkinen, pe care i-am transformat în campioni. Nu ştim dacă acest lucru se va întâmpla (n.r - şi cu Perez), pentru că Perez este sub presiune să obţină rezultate, dar până acum m-a impresionat", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (3)

  • Declaratiile lui Perez si Whitmarsh se potrivesc ca si nuca in perete cu cele ale lui Buton. Iata un exemplu:
    Button, pregătit să fie liderul echipei McLaren
    http://formula1.automarket.ro/stiri/button-pregatit-sa-fie-liderul-echipei-mclaren-48516.html
    si mai sint si alte declaratii
    Vedem ce va iesi. Ar fi totusi o prostie sa faca diferentieri intre piloti de la startul campionatului.
    6 1
  • Mai nou, vad ca stergeti din commenturi....
    10 1
  • Ma rog, Whitmarsh continua seria declaratiilor clasice-si destul de fair-play-ale McLaren. care chiar s-au cam regasit in realitate.

    Declaratiile lui Button trebuiesc luate ca declaratii personale, nefiind oficializate de echipa. Normal ca orice pilot incearca sa isi traga spuza pe turta lui.
    Una peste alta, Button oricum vine cu avantajul varstei si experientei de 3 ani anterioare in echipa McLaren, pe cand perez va avea nevoie de un timp de acomodare, deci echipa isi poate permite sa le lase mana libera; va fi cam greu de crezut ca Perez va fi instantaneu chiar langa Button.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru